avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Posibile probleme la noul regim de impozitare al ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Posibile probleme la noul regim de impozitare al arendei

Buna ziua.
Daca arendasul trebuie sa plateasca in numele arendatorului CASS si impozitul pe venit, arendatorul ii poate imputa acestuia ca nu a primit "in mana" suma exacta din contract?

Arendasul are de platit suma X/an.
Arendatorul are de platit impozit Y*5,5%+Y*16%=Z, unde Y=75%X (din cauza la cei 25% deductibili).
Arendasul trebuie sa plateasca in numele arendatorului.
Arendasului plateste arendatorului suma de X-Z, Z fiind platiti la stat in numele arendatorului.
Obligatiile arendasului fata de arendator sunt considerate implinite sau nu?
Daca nu, care ar fii procedura corecta ca legea sa fie respectata?


Cel mai recent răspuns: bogdamn , utilizator 11:31, 27 Iunie 2014
Nu. Daca nu se negociaza altfel, din brutul cuvenit se scad cele doua impozite si i se da netul proprietarului.
Faptul ca s-au introdus cele doua obligatii de impozitare, nu obliga automat arendasul sa creasca brutul cu acele doua valori ale impozitelor. Dar e adevarat ca sunt cazuri in care arendasii s-au oferit sa suporte ei acea crestere si suma de bani pe care o primeste proprietarul sa nu scada.
In regula, multumesc de raspuns.
Va deranjez cu o noua intrebare, legata de acelasi subiect. Ce se intampla cu contractele de arenda incheiata anterior noului regim de impozitare? Arendasii indiferent de vechimea contractului trebuie sa plateasca in numele arendatorilor, sau e diferita situatia pentru cei care au contracte mai vechi? Va multumesc anticipat de raspuns.
Nu se mai face distinctie intre momentul semnarii lor.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)
Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Problema cu arenda terenului arabil. HamarsoldGaina HamarsoldGaina Daca un om are 54,15 ha de grau, si arendasul a hotarat cu el, sa-i dea 800 kg la ha, cu pretul de 0,55 lei / kg care este venitul net, pe care trebuie sa-l ... (vezi toată discuția)