avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare pensionar grad III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare pensionar grad III

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati

Am organizat un concurs pentru ocuparea unor posturi - institutie publica. Dupa finalizarea acestuia, aflu ca unul dintre candidatii admisi la concurs este pensionar gradul III.
Persoana in cauza a facut demersurile pt.renuntarea la pensie. Insa problema mea este ce fac eu. In regulamentul de organizare a concursului am o exceptie prin care in termen de max.30 de zile lucratoare ii pot face contractul de munca.
Daca in acest termen nu imi face dovada incetarii pensiei, eu sunt obligata sa o angajez cu 4 ore?#-o Postul meu este de 8 ore si nu il pot face de 4 ore. Sau daca nu isi rezolva problema la Casa de pensii, poate intra urmatorul candidat admis?
Cum sa procedez? B-)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:45, 16 Mai 2014
multumesc!
1. Persoana in cauza nu este pensionata in baza gradului de handicap ci a gradului de invaliditate.

2. Dvs. ii incheiati contractul individual de munca (CIM) pe 8 ore pe zi si restul este problema ei.

3. Cand Casa de Pensii va vedea ca are CIM cu mai mult de 4 ore pe zi (in baza declaratiei D112 emisa de angajator) ii va suspenda pensia si, daca este cazul, ii va cere restituirea pensiei incasate necuvenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul iii spiruharet spiruharet 1. [b] In cazul unui pensionar gradul III de invaliditate, am obligatia de a-i pastra postul, si daca exista aceasta posibilitate cat timp?[/b] 2. [b] La ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal continuare activitate in munca pentru salariatul pensionat gradul iii invaliditate dumitru monica dumitru monica Ma numesc D.M. si am lucrat la un club sportiv, care apartinea administratiei publice locale. Mentionez ca postul era de referent, fiind ocupat prin ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar invaliditate grad iii full time(!?). alex12345 alex12345 Buna ziua, Am avut angajata o luna, initial cu norma intreaga, o persoana incadrata cu invaliditate grad III cu drept de munca partial-lucru pe care l-a ... (vezi toată discuția)