avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita credit nevoi personale fara garantii
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita credit nevoi personale fara garantii

Buna ziua,
ma scuzati daca deranjez, am si eu nevoie de o lamurire.
O prietena de a mea a luat un credit de nevoi personale( 1.000,00 euro) doar cu buletinul, fara nici o garantie si dupa 2 ani nu a mai platit ratele.
Pe adresa din Romania - Bucuresti unde are resedinta pe buletin ia venit o hotarare judecatoreasca prin care i se comunica ca va fi executata silit ptr acel credit neplatit.
Prietena mea nu detine nici un bun imobil sau mobil pe numele ei in Romania. De 5 ani este plecata la munca in Italia.
In Italia si-a cumparat o masina, care e inmatriculata acolo - nu figureaza in Romania.
Intrebarea mea este, daca in momentul in care vrea sa vina in vacanza in Romania e possibil ca la vama sa fie oprita si sa-i fie confiscata masina?

Va multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura de executare silita se realizeaza strict la domiciliul debitorului si numai asupra bunurilor in evidenta fiscala a acestuia
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati daca prietena la reintoarcerea in tara,intentioneaza sa se stabileasca definitiv in Romania,respectiv sa treaca pe rolul fiscal bunul mobil,sau cand intentioneaza sa revina in tara
Daca prietena revine in Romania ca simplu turist ,nu inregistreaza bunul mobil la autoritati-nu risca sanctiuni
Multumesc ptr raspuns.
Prietena mea vrea sa vina vara aceasta ptr trei saptamani si nu are de Gand sa inmatriculeze Masina in romania, deci nu esista nici un risc?!
O seara placuta!
Nu stim situatia completa. sigur ca exista riscul sa primeasca o mostenire, sa trebuiasca peste 2 ani sa se intoarca in tara... sa... sa... in functie de ce se intampla la acel moment putem spune ce anume urmeaza.

Depinde unde s-a imprumutat, daca o cunoaste agentul de imprumuturi sau unde o fi facut creditul...
Nu-i opreste masina la vama, dar nici nu se poate spune ca nu se va recupera acel debit. Nu putem sti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie Carmen0670 Carmen0670 Buna seara.Am o prietena care a lucrat 12 ani in italia si de ceva timp s-a intors defonitiv in Romania. A lasat un credit la o banca italiana cu o rata de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat flosm flosm Buna ziua.ma numesc Florin si sunt in Italia de 7 luni cu toate actele in regula(buletin italian si rezidenta).problema mea este urmatoarea:vreau sa vin in ... (vezi toată discuția)
Datorii anaf! cioran gina cioran gina Buna ziua! Am o prietena stabilita in Germania de 5 ani si ar vrea sa vina in Romania in concediu. Acum multi ani a avut o firma si nu a platit la ANAF niste ... (vezi toată discuția)