avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare salarii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare salarii

Am lucrat patru ani la o firma .
In 16.04. 2011 am plecat, la cerere ,cu acordul partilor deoarece nu primeam salariile in suma si la data stabilite in contract.
Am fost amenintata ca daca dau firma in judecata nu voi mai primi nimic.
In 05.01.2012 am chemat firma in judecata si in 14 .02.2012 hotararea a ramas definitiva si irevocabila (se obliga parata sa-mi plateasca cele 10 salarii , cu actualizare).
In 19.01.2012 firma a intrat in insolventa.
In 01.07.2013 am trimis o notificare administratorului judiciar al debitoarei si am primit un raspuns evaziv , la care anexa si pozitia mea in tabelul preliminar din buletinul de insolventa.
In decembrie 2013 a fost procesul legat de declararea falimentului firmei .Am inteles ca s-a amanat procesul cu falimentul sau ceva legat de acesta pana in decembrie 2014.
Am scris din nou la administatorul judiciar dar mi s-a raspuns verbal ca nu se stie nimic, ca sunt foarte multi la masa credala.si ca s-au intocmit tabele de recuperare a 3 salarii.
Pentru colegii de munca , cei care au ramas in firma pana la declararea insolventei s-a reusit recuperarea a trei salarii din fondul de garantare al salariilor.
Fostii salariati , mi s-a spus ca au pierdut acest drept.Este posibil?Singura nu pot sa-i cer la AJOFM ?Sa notific administratorul judiciar al debitoarei ?
Va rog sa ma indrumati, cum sa procedez pentru a-mi recupera banii.
Cui ma adresez ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 23 Mai 2014
Sesizarea o puteti face singur/a si fara ajutorul unui avocat.

Legea 202/2006 prevede la art.14 ca, suma totală a creanțelor salariale suportate din Fondul de garantare nu poate depăși cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat, iar acesta reprezintă salariul mediu brut pe economie comunicat de Institutul Național de Statistică în luna în care s-a deschis procedura insolvenței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in insolventa - se mai poate face executare silita? IOANA9 IOANA9 Fostul angajator are sa imi plateasca mai multe salarii restante. Ma poate ajuta un executor sa recuperez aceasta datorie daca firma se afla in insolventa, ... (vezi toată discuția)
Propunere ide inchidere a procedurii falimentului debitoarei venere venere Societatea noastra, ca si creditoare, a introdus cerere de chemare in judecata prin procedura insolventei impotriva unei sc debitoare, pentru o suma de ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligațiile lichidatorului judiciar față de salariații unei firme care a depus cerere pentru intrarea în faliment prin procedura simplificată? cyan cyan In cazul falimentului angajatorului salariatii trebuie sa depuna cerere pentru inscrierea la masa credala sau sunt inscrisi din oficiu de catre lichidatorul ... (vezi toată discuția)