avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada de proba si concediul maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada de proba si concediul maternal

Buna ziua,
Am o nelamurire si sper sa fie cineva care sa ma poata ajuta cu un raspuns.
Sunt angajata la firma actuala din luna august 2013. Din august pana in luna decembrie, am fost pe un post, la care aveam contract de munca pe perioada determinata, cu perioada proba 20 zile. Din luna ianuarie pana in luna februarie, am fost avansata pe un alt post. Atunci mi s-a facut un act aditional la contractul de munca, in care mi se schimba, pe langa altele, durata contractului din perioada determinata, in perioada nedeterminata, cu o perioada de proba de 90 zile. In luna martie am avansat din nou. Actul aditional pentru acest post prevede o noua perioada de proba de 90 zile, care ar trebui sa expire pe data de 01.06.2014.
Din fericire, am ramas insarcinata. Din nefericire, nu stiu cand pot anunta la serviciu, pentru a nu avea probleme.
Intrebarile mele sunt: pot anunta pana pe data de 01.06 ca sunt insarcinata, fara a risca sa fiu data afara, avand in vedere ca dupa ultimul act aditional, sunt in perioada de proba? Este vreo problema ca inca nu am un an de cand lucrez in aceasta firma? Pot primi indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:01, 15 Mai 2014
Aveti dreptul la concediul de maternitate daca aveti cel putin o luna de stagiu din ultimele 12 luni anterioare.

Cititi raspunsurile date aici
www.avocatnet.ro/content/for...

V-as sfatui sa anuntati in scris ca sunteti insarcinata dupa data de 1 iunie, deci dupa expirarea perioadei de proba. Bineinteles daca reusiti acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire cim Tamaska Tamaska Buna ziua! Contractul individual de munca incheiat pe perioada determinata ( 2 luni) se poate modifica doar cu un act aditional pentru perioda nedeterminata cu ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitate după ccc Claude202o Claude202o Bună ziua , Sunt angajata a unei firme , cu contract pe perioada nedeterminata din anul 2014. Din dorința de a face și alt tip de activitate în cadrul ... (vezi toată discuția)