avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... schimbare de ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

schimbare de ipoteca

In 2008, nasii nostri au facut un credit de nevoi personale cu ipoteca.Ei lucrand atunci in strainatate, casa lor era in constructie la noi in tara, nu au avut ce pune garantie imobiliara si i-am ajutat noi punand ipoteca pe casa noastra pt imprumutul lor. Seful de agentie bancara de atunci ne-a promis ca in termen de 3 luni se poate schimba ipoteca , adica sa scoatem casa noastra si sa-si puna nasii casa lor sub ipoteca, cu conditia ca in cele 3 luni ei sa isi rezolve cu intabularea casei lor. Problema nu s-a rezolvat nici in ziua de azi ! Nasii au facut intabularea casei, au depus un dosar la banca cu actele necesare pt schimbarea ipotecii, dar neoficial, banca ne spune ca nu putem face schimbul pt ca locuinta nasilor se afla in mediul rural . Mentionez ca locuinta lor e mult mai mare si amenajata . Intrebarea mea este , cum putem convinge banca sa efectueze transferul de ipoteca ? Nu contest, ratele sunt platite la zi, nu au avut nici o intarziere, banca ar putea sa tina cont si de asta, dar avem nevoie de ridicarea ipotecii de pe casa noastra pt ca as dori sa fac si eu un imprumut bancar .
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 17:22, 16 Mai 2014
Buna ziua!
In opinia mea, doar prin staruinta puteti convinge banca sa radieze ipoteca constituita asupra imobilului dumneavoastra si sa infiinteze una noua pe imobilul debitorilor. Banuiesc ca refuzul lor are la baza o decizie de afaceri: chiar daca al doilea imobil "e mult mai mare si amenajat", poate are o valoare mai mica pe piata decat imobilul deja ipotecat.
In alta ordine de idei, existenta unei ipoteci nu blocheaza, teoretic, istituirea unei alte ipoteci asupra aceluias imobil (va avea alt rang, bineinteles, dar este posibil - tinand cont, fara doar si poate si de raportul dintre valoarea noului credit si valoarea imobilului).
Bine, solutii cu tot soiul de "inginerii" mai sunt...de exemplu, puteti contracta dumneavoastra un credit prin care sa stingeti datoria nasilor si constituiti prin acest credit ipoteca pe imobilul acestora si stabiliti cu ei sa plateasca ratele noului credit, avand ca garantie noua ipoteca...

Spor si voie buna!
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
MihaiPetru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun propriu - ce modifica imbunatatirile aduse? eugenion eugenion Sotia a cumparat o locuinta ca bun propriu( o casa la \"rosu\"). Ulterior am incheiat un contract de lucrari de constructii la aceasta casa(pentru o suma ... (vezi toată discuția)
Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)
Executarea administratorului de catre banca cosmincluj cosmincluj am un S.R.L. pe care am 2 credite de la o banca unul cu garantie ipotecara si celalalt fara garantie acum am restanta la ambele credite,banca mi-a propus o ... (vezi toată discuția)