am un S.R.L. pe care am 2 credite de la o banca unul cu garantie ipotecara si celalalt fara garantie acum am restanta la ambele credite,banca mi-a propus o esalonare dar sa pun ipoteca si pe celalalt credit, lucru cu care parintii mei nu prea sunt de acord, intrebarea mea este:daca platesc creditul pe care am pus ipoteca mai poate banca sa execute apartamentul si daca nu cum o sa ma execute daca nu mai am numai am numai o masina pe firma care nu acopera numai25%din valoarea creditului negarantat.multumesc anticipat
Garantia ipotecara nu poate fi executata decat in cadrul contractului de credit bancar pentru care a fost constituita.
Desigur, am in vedere situatia in care proprietari ai imobilului adus in garantie sunt parintii dvs.
In caz contrar, adica in cazul in care proprietatea bunului adus in garantie apartine SRL, atunci este limpede ca banca se va indestula din vanzarea imobilului pengtru acoperirea liniei de credit negarantate.
In schimb, nu va putea fi executat imobilul proprietate a unui tert in cadrul imprumutului negarantat. Acesta este si motivul pentru care banca v-a propus reesalonarea ratelor de credit in schimbul acoperirii si aliniei de credit cu aceeasi garantie.
Din practica am constatat totusi ca aceasta propunere formulata de banca este total neeconomica. Chiar daca pare ca banca doreste sa ajute in realitate mai rau afunda debitorul.
Incercati sa faceti un calcul al cuantumului ratelor pentru cele doua credite in varianta actuala si, apoi, in varianta nou propusa de banca, cea cu constituirea unei garantii (aceeasi garantie) si pentru creditul negarantat!
Executare silita
rocorobert
Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)