avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean american in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean american in Romania

buna seara!!ma intereseaza ce acte ar trebui pt o casatorie mixta ....el este american si vrem sa ne casatorim in Romania......si daca am viza de flotant in Bucuresti....pot face casatoria in Bucuresti??
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:16, 16 Mai 2014
Da, puteti casatori la Bucuresti, la Starea Civila de care apartine imobilul unde aveti resedinta.

Pentru viitorul sot:

Documents required for marriage in Romania of a US citizen:
- Certified copy of the birth certificate, authenticated with apostille, plus Romanian translation of the birth certificate obtained from a Romanian Notary Public office.
- Affidavit (notarized statement) that the American citizen is free to marry (Certificat de cutuma). The affidavit is obtained from the US Embassy in Bucharest (the American Citizen Services in the Consular Section) by appointment only. To make an appointment, please click here (acolo este un link pentru programari).The fee is 50.00 USD and the US passport must be presented when signing the affidavit.
- Prenuptial Certificate (Health Certificate) obtained from a clinic in the Romanian city/town where your marriage will take place.
- Proof of termination of any previous marriages, original or certified copy, with a translation in Romanian (i.e. Divorce/Annulment Decree, Death Certificate).

[ link extern ]
- si desigur pasaportul.

Pentru dvs.:
- actul de identitate, original si copie;
- certificatul de nastere, original si copie
- daca ati mai fost casatorita, sentinta de divort ramasa definitiva

Mai aveti nevoie de certificate medicale prenuptiale si veti plati o taxa de timbru probabil tot acolo, la Starea Civila, cand depuneti actele.
Daca viitorul sot nu stie limba romana veti avea nevoie de un translator autorizat.

Ar fi bine sa faceti un drum la Starea Civila inainte de a veni el in Romania si sa cereti si de acolo detalii referitoare la documentele pe care trebuie sa le aduca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare casatorie cu cetatean din federatia rusa sandy2peu2006 sandy2peu2006 BUNA ZIUA! NUMELE MEU ESTE ALEXANDRU SI AS DORI SA STIU CE ACTE SINT NECESARE PENTRU CASATORIE CU CETATEAN RUS! MENTIONEZ CA SINT DIN BUCURESTI S6! DORESC SA ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean strain non membru ue. andreea raluca andreea raluca buna seara ma numesc andreea si as dori sa stiu ce trebuie sa fac sa ma casatoresc cu iubitul meu care este albanez,in romania.ce acte trebuiesc?astept un ... (vezi toată discuția)
Acte necesare casatorie cetatean rus. masumzg masumzg Doresc si eu sa stiu ce acte sunt necesare pentru casatoria cu cetatean rus. Ea are si un copil, de care tatal nu a vrut sa stie nimic. Doresc sa stiu si ce ... (vezi toată discuția)