avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj, credit restant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj, credit restant

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca se poate introduce divort cu copil minor si partaj la notar? Care sunt pasii, timpul si costurile, divortul este cu acordul sotilor.
Si cu divort si fara divort banca poate ataca actul pt ca este facut in frauda creditorilor.
Partajul se face cu sulta, sulta trebuie sa fie bani proprii ai sotului nu din banii comuni.Insa asemenea discutii se fac la o consultatie cu acte....
Revin cu o alta intrebare: daca fac act de vanzare-cumparare pe apartament(apartamentul nu este ipotecat) parintilor, aceestia fiind rude de gradul 1, se poate ataca actul in instanta de catre creditor? si exista posibilitatea sa se anuleze actul?
Este posibil,,,, ei pot introduce o actiune in simulatie, vanzarea daca nu are pret si ca acesta sa se poata demonstra ca s a dat efectiv, este o donatie si poate fi atacata fiind facuta in frauda creditorilor. De esenta vanzarii este pretul care tb sa fie sincer real si serios.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
ContSters250994, utilizator
Ca sa va salvati bunul de creditori si sa nu platiti creditul e atat de copstisitor, incat cel mai probabil va costa mai mult decat creditul. ca sa nu spun ca, orice act ati face, daca se dovedeste ca e in frauda creditorilor, e anulabil. Fara discutie, nu exista un act mai putin anulabil si unul mai mult.
Cauza actului e frauda si aia duce la nulitate. Ca e vanzare, donatie, partaj, ca e catre parinti, straini sau amanti, nu face diferenta.
Totul va depinde de creditor si de cate eforturi va face el sa isi recupereze datoria. Si daca vrea sa o recupereze, la final, veti fi cheltuit o mica avere.
In plus, va poate face si plangere penala pt frauda.
Art. 239

Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor

(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul facut in timpul casatoriei poate fi atacat dupa divort de fostul sot? imobiliare imobiliare O simpla declaratie la notar, ca sotia renunta in favoarea sotului, la partea ei din garsoniera cumparata in timpul casatoriei mai poate fi atacata dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar a unui imobil ipotecat mic1276 mic1276 Am divortat in august 2006 (casatoria a fost incheiata in 2001) prin acordul partilor, neavand copii si nefacand partaj atunci. Acum am vrea sa facem partaj - ... (vezi toată discuția)
Procedura si costuri divorta si partaj notarial Irina S. Irina S. Care este exact procedura pentru un divort (fara copii minori) si partaj conventional? Unde pot merge partile: la Primarie sau notar (sau in ambele locuri) ? ... (vezi toată discuția)