avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa moartea tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa moartea tatalui

Tatal meu a decedat iar singurii mostenitori sint eu cu mama mea.Trebuie sa dezbatem masa succesorala,intrebarea este daca maicamea poate renunta la partea care ii revine in favoarea mea sau eu sa renunt la partea care imi revine in favoarea mamai mele incit intreaga masa succesorala care o dezbatem sa imi apartina ori mie ori mamei mele ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:25, 16 Mai 2014
oricare dintre succesori poate renunta la cota succesorala care i se cuvine, insa renuntarea nu poate fi facuta in favoarea cuiva ci este o renuntare pur si simplu.
Daca renunta unicul fiu atunci la succesiune va veni sotia supravietuitoare impreuna cu clasa a doua de mostenitori : parinti si frati.
Daca renunta sotia supravietuitoare atunci intraga masa succesorala va reveni unicului fiu, intrucat acesta este ruda de gradul intai si face parte din prima clasa de mostenitori, inlaturand pe celelalte.
Prin urmare atentie mare care dintre dumneavoastra renunta la succesiune!!!!!!
Sa renunte mama si veti mosteni numai dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Redeschidere succesiune?! tia2181 tia2181 Buna ziua , V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Dupa decesul defunctei vin la mostenire cei trei fii in viata . La succesiunea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)