avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am primit CIM dupa semnare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am primit CIM dupa semnare

Buna seara.

Angajatorul meu mi-a retinut contractul individual de munca si clauza de confidentialitate dupa ce le-am semnat. Mi-a spus ca asa este noua lege, fara a-mi spune despre ce lege este vorba. Am cautat in Codul Muncii informatii privind acest aspect si nu am gasit nimic.

In cazul in care imi sunt incalcate drepturile garantate de Codul Muncii unde pot sa adresez avand in vedere ca am semnat acea clauza de confidentialitate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:50, 17 Mai 2014
Este obligatoriu ca angajatorul sa va înmâneze unul din exemplarele originale ale CIM încheiat intre părți cu semnătura ambelor părți in original.Din dispozitiile art. 16 din Codul muncii, rezulta obligativitatea intocmirii contractului individual de munca in doua exemplare. Astfel, conform art. 16 alin. (2) anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca iar potrivit dispozitiile alin. (3) angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

Prin urmare, intrucat angajatorul a incalcat dispoziriile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca RaduCiprian RaduCiprian Buna seara,lucrez la o firma de 2 sapatamani si nu am semnat contractul,iam tot sunat si tot ma amana de pe o zi pe alta ce este de facut?multumesc (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata pesticid pesticid Buna seara, Am incheiat CIM pe trei luni ( vorba vine... deoarece inca nu l-am vazut, pe el, pe contract ) De cate ori are voie o societate , in mod ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu ca angajatul sa fie instiintat prin decizie de angajare, in sistemul de invatamant universitar de stat? carmennecula carmennecula Buna ziua, Doresc sa va intreb conform Codului Muncii, angajatorul fiind o universitate de stat este obligat sa instiinteze angajatul printr-o decizie ca a ... (vezi toată discuția)