avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligatoriu ca angajatul sa fie instiintat prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligatoriu ca angajatul sa fie instiintat prin decizie de angajare, in sistemul de invatamant universitar de stat?

Buna ziua,
Doresc sa va intreb conform Codului Muncii, angajatorul fiind o universitate de stat este obligat sa instiinteze angajatul printr-o decizie ca a fost angajat la data x pe postul x cu salariul x.
Am rugamintea sa imi argumentati cu articol din Codul Muncii, caci ajung sa cred ca cei de la resurse umane, fac totul dupa cum cred domniile lor de cuvinta, nu cum de fapt este scris in lege. Sin in cat timp de la angajare au obligatia de a emite decizia de angajare. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Carmen Necula
Cel mai recent răspuns: carmennecula , utilizator 11:03, 29 Iulie 2015
Codul Muncii nu prevede nimic in acest sens.

Din Codul Muncii:
Art. 16.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
.....
Multumesc frumos, dar din luna aprilie de cand s-a facut angajarea, nu am primit decizie de angajare, si nici 1 exemplar din contractul individual de munca. Ce pot face in cazul acesta? Stiti ce se intampla in sistemul bugetar, este o nebuloasa sa pui astfel de probleme in atentia celor de la resurse umane..................
Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

Prin urmare, intrucat angajatorul a incalcat dispoziriile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.
inca odata va multumesc frumos pt tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit cim dupa semnare zasmoker zasmoker Buna seara. Angajatorul meu mi-a retinut contractul individual de munca si clauza de confidentialitate dupa ce le-am semnat. Mi-a spus ca asa este noua ... (vezi toată discuția)
Contract munca RaduCiprian RaduCiprian Buna seara,lucrez la o firma de 2 sapatamani si nu am semnat contractul,iam tot sunat si tot ma amana de pe o zi pe alta ce este de facut?multumesc (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata pesticid pesticid Buna seara, Am incheiat CIM pe trei luni ( vorba vine... deoarece inca nu l-am vazut, pe el, pe contract ) De cate ori are voie o societate , in mod ... (vezi toată discuția)