avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta, comunicare minuta, termen cale de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta, comunicare minuta, termen cale de atac

amprimit sentinta pe 14.05.2014 ,ce inseamna comunicare de sentinta si in cat timp se poate face recursul este vorba de proces penal
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:29, 17 Mai 2014
In penal termenul de recurs se calculeaza de la pronuntare si nu de la comunicare.
si cam ce perioada este
Potrivit art. 11 din Legea nr. 255/2013
„(1) Deciziile pronunțate în apel înainte de intrarea în vigoare a Codului de procedură penală cu privire la care termenul de declarare a căii ordinare de atac prevăzute de legea anterioară nu expirase la data intrării în vigoare a legii noi sunt supuse recursului în casație.

(2) În cazurile prevăzute la alin. (1), termenul de 30 de zile de declarare a recursului în casație curge după cum urmează: a) de la data intrării în vigoare a Codului de procedură penală, pentru procuror și pentru părțile cu privire la care legea anterioară nu prevedea obligația comunicării deciziei de apel, precum și pentru părțile cărora decizia le-a fost comunicată anterior intrării în vigoare a Codului de procedură penală; b) de la data comunicării, pentru părțile cărora decizia le-a fost comunicată după data intrării în vigoare a Codului de procedură penală. (3) Cererile de recurs împotriva deciziilor prevăzute la alin. (1), depuse anterior intrării în vigoare a legii noi, se vor considera cereri de recurs în casație. (4) Soluționarea recursului în casație este supusă dispozițiilor Codului de procedură penală. (5) Deciziile prevăzute la alin. (1) devin definitive la data intrării în vigoare a Codului de procedură penală.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Car3men a scris:

In penal termenul de recurs se calculeaza de la pronuntare si nu de la comunicare.

In primul rand nu cred ca este vorba de recurs, se calcula de la pronuntarea pe vechiul cod, acum termenul de apel curge de la comunicarea copiei minutei.
Ce indicati dvs acolo e un topic de anul trecut, pe legea veche.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
patrascu razvan a scris:

Car3men a scris:

In primul rand nu cred ca este vorba de recurs, se calcula de la pronuntarea pe vechiul cod, acum termenul de apel curge de la comunicarea copiei minutei.
Ce indicati dvs acolo e un topic de anul trecut, pe legea veche.

corect! ... tocmai modificam ce am scris prima data, dandu-mi seama ca a fost o informatie gresita :)

Alte discuții în legătură

Termen de apel procuror zoli79 zoli79 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti care este termenul limita in care procurorul poate declara apel impotriva hotararii date de judecator in data de ... (vezi toată discuția)
Furt calificat- recurs popacostea popacostea Bună ziua, Am avut un proces penal într-un dosar de furt calificat . Am avut toate dovezile furtului , făptașii și-au recunoscut faptele iar ... (vezi toată discuția)
Termen recurs dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unei sentinte penale, care a fost data la 19.06.2014, termenul in care se depune recursul este de 10 zile? Calculat din a doua zi,dupa ... (vezi toată discuția)