avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta, comunicare minuta, termen cale de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta, comunicare minuta, termen cale de atac

amprimit sentinta pe 14.05.2014 ,ce inseamna comunicare de sentinta si in cat timp se poate face recursul este vorba de proces penal
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:29, 17 Mai 2014
Termenul de apel este de 10 zile de la comunicarea copiei minutei sentintei conform disp.art.410 al.1 c.proc.pen.
Termenul se calculeaza potrivit disp.art.269 c.proc.pen.
Art.269
.....................................
(2) La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.
...................................
(4) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de apel procuror zoli79 zoli79 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti care este termenul limita in care procurorul poate declara apel impotriva hotararii date de judecator in data de ... (vezi toată discuția)
Furt calificat- recurs popacostea popacostea Bună ziua, Am avut un proces penal într-un dosar de furt calificat . Am avut toate dovezile furtului , făptașii și-au recunoscut faptele iar ... (vezi toată discuția)
Termen recurs dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unei sentinte penale, care a fost data la 19.06.2014, termenul in care se depune recursul este de 10 zile? Calculat din a doua zi,dupa ... (vezi toată discuția)