avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenințãri cu executarea unei hotãrâri care nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenințãri cu executarea unei hotãrâri care nu este definitivã

Am un caz ciudat. Un personaj dubios m-a dat în judecată și a câștigat recursul (Civil, pretenții) și încearcă cu orice preț recuperarea sumei. Hotărârea încă nu a fost redactată și nici motivată, fiind susceptibilă de revizuire. Ce pot să fac împotriva acestuia pentru a-l opri? El are o plângere penală în curs la Parchet, care încă nu s-a soluționat (tulburarea de posesie, falsuri în acte între particulari și diverse amenințări). De ce după 2 ani 1/2 nu s-a dat încă un verdict, iar el mă presează cu scrisori de amenințare. Ce pot să fac împotriva lui?
Cel mai recent răspuns: vidoqc , utilizator 09:55, 23 Februarie 2015
daca vrea recuperarea sumei poate cere executarea silitata, adica apeleaza la un executor judecatoresc ca sa isi recupereze banii de la dvs iar dvs daca nu aveti bunuri/conturi sau venituri (pe numele dvs) sunteti salvat.
depinde de cum au stat lucrurile si de spetza dvs, ca puteti face si dvs contestatie la executare dupa ce aceasta se va porni.
cu privire la amenintare depinde ce fel de amenintare va face ca puteti sa-i faceti si dvs o plangere penala.
daca va referiti la somatii cu amenintare de executare, trebuie sa rezolvati cumva daca vreti sa faceti plata ca si daca se ajunge la executarea prin executorul judecatoresc, atunci veti avea de plata pe langa creanta si cheltuielile de executare.
Mă refer la scrisori scrise de mână, cărți postale cu amenințări, denigrări, cuvinte înjositoare, defăimare, calomnii etc.
Am făcut 4 plângeri penale, se pare că toate s-au soldat cu NUP, deoarece de 2 ani nu am primit înca nimic de la Politie si Procuratura.
Daca se solutionau cu NUP sau clasare conf. noilor reglementari, ati fi primit ordonanta.
Nu am primit nimic. In schimb, creditorul a deschis DOUA dosare de executare la acelasi BEJ, care a aplicat 2 onorarii si a deschis 2 dosare pentru aceeasi datorie. Cum procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o restanta de plata de la telekom din 2016 cu executare ... Cip21 Cip21 Am primit o restanta de plata de la Telekom din 2016 cu executare silita sau bunuri.Este valabila acea restanta de 6 ani???Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Datorie catre o persoana juridica iliescuelena iliescuelena Ca societate juridica avem o datorie catre o alta pers. juridica. intre timp datoria s-a diminuat , astfel ca de ex. aveam la un momemt dat 2500 ron iar astazi ... (vezi toată discuția)
Perimare titlu executoriu la bej. poate executorul introduce acte în dosar până la prima înfățișare? danut1977 danut1977 Buna ziua, am solicita la BEJ copie dupa dosarul de executare 147 pagini (dosar din 2013), am constatat ca in perioada 2013 - 2018 sunt 3 perioade de 7-12 luni ... (vezi toată discuția)