Buna ziua,
Dupa 1 an si 11 luni de la nasterea copilului, m-am intors la locul de munca, unde sunt angajata pe perioada nedeterminata, din 2008.
Mi s-a propus alt post, care nu era echivalent cu cel anterior dpdv al cunostintelor necesare etc, fluturnadu-mi-se si o marire mica pe sub ochi. Cand am primit spre semnare actul aditional la cim, am avut stupoarea sa constat ca marirea de salriu o trecusera paravan pt alt paragraf, vrand sa-mi ia ochii. ma treceau in perioada de proba. stiind ce semnifica perioada de proba (treapta cea mai de jos, fara drepturi etc), am refuzat semnarea si am solicitat reintoarcerea pe postul anterior.
Am auzit ca persoanei care m-a inlocuit i s-a schimbat cim din determinat, in nedeterminat, pe postul meu de drept.
Am solicitat prin cererea de revenire, sa se ia in considerare si legea 202/2002 art 10 al 8.
Mi s-a spus chiar, ca daca vor sama dea afara imidesfiinteaza postul si gata. Ce drepturi as avea daca mi-ar desfiinta postul, inclusiv banesti (salarii compensatorii)???- de care ar fi vrut sa scape probabil cu perioada de proba si un sut in dos a 2-a zi
Catre ce institutii sa ma adresez pt a le face reclamatie? In momentul de fata nu am nici birou, nici calculator, nici un mediu de lucru, si sunt si eu pe acolo, poate m-ai plictisi...
Din "plictiseala" nu am sa renunt la nici unul din drepturile cuvenite pt anii munciti la ei, Mentionez ca am fost un angajat model, care nu a lipsit de la munca, nu a avut CM decat de vreo 3 ori in 4 ani, munca patriotica etc. Mi s-a spus ca inlocuitoarea mea e mai "muncitoare", sta pana la 8 seara (cum sta, numai ea stie :))) ), si de aceea o prefera pe ea pe post, eu fiind deosebit de "lenesa" in aceasta privinta.
Va multumesc f mult pt sfaturi.
PS: daca angajatorul ma suna la miezul noptii si nu vorbea, si am dovezi poze facute telefonului cu minutul, ora etc - asta fiind acum 2 ani jumatate, acest fapt intra la hartuire???
nu am intreprins nimic legal in aceasta privinta atunci pt ca la scurt timp am intrat in prenatal.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
13:52, 19 Mai 2014