buna seara,
am avut contract de munca perioda nedet cu per de proba 3 luni(feb-apr 2009),forma de angajare premeditata deorece SC unde am lucrat avea punc lucru in Galati si dorea(?) inchiderea lui ceea ce a si facut in luna Martie (disponibilizand gestionar plus 2 manipulanti) iar eu,Dir de Vanzari Zonal,ma asteptam sa inchida dep deoarece erau cheltuieli mari ,dar speram cu inchiderea acestui depozit o continuare a activitatii cu efort financiar mult mai mic .....insa m-a inf si pe mine ,la scurt timp ca au luat decizia de a ma disponibiliza inc cu data de 1Mai.
Motiv desfiintarea postului din cadrul companiei.
Intrebarea mea este :daca nu am solicitat pana acum trecrea in somaj ,o pot face acum?
Va multumesc.
Pentru a putea beneficia de somaj trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 luni anterioare depunerii cererii pentru indemnizatie de somaj. O a doua conditie ar fi ca angajatorul sa va desfaca CIM cu un motiv neimputabil dvs ( desfiintarea postului se incadreaza la unul din motive). Dupa ce primiti decizia de desfacere a CIM si ridicati carnetul de munca, veti putea merge la ALOFM pentru a va depune dosarul in vederea primirii indemnizatiei. Daca depuneti dosarul in termen de 30 de zile de la incetarea contractului, veti beneficia de indemnizatie cu ziua urmatoare incetarii, daca veti depasi acest termen de 30 de zile veti beneficia de indemnizatie cu data depunerii dosarului.