avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia bunicii mele
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia bunicii mele

Buna ziua, Bunica mea Niculae Ioana, a lucrat 9 ani, 4 luni si 9 zile si doreste sa stie daca primeste ajutor din partea statului, deoarece a platit cotizatie timp de 9 ani si nu are nici un venit avand in vedere ca este bolnava de poliartritasi nu a mai putut continua munca di anul 2000.
Un raspuns rapid daca se poate. Multumec anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:23, 23 Mai 2014
Nu primeste absolut nimic din partea statului ?
Nu este pensionata pe caz de boala ?
Din anul 2000 si pana acum a stat asa si nu a facut nici-un demers catre autoritati (aproape 15 ani de zile) ?!?
Macar din partea familiei nu a ajutat-o nimeni cu demersuri catre oficialitatile statului ?
Actualmente are vreo forma de venit ?
Ar trebui ceva date suplimentare despre ce demersuri s-au intreprins pana acum si la ce ajutor din partea statului va referiti.
Normal ar trebui sa fie ajutata pe mai multe planuri, pe cel medical si pe cel social in primul rand, conform constitutiei si legislatiei in vigoare, tinandu-se cont de situatia in care se gaseste.
Depinde foarte mult si de varsta pe care o are, daca are dreptul si daca poate sa beneficieze macar de pensie pe caz de boala.
Faceti demersuri catre Ministerul Muncii si explicati situatia actuala cerand indrumari pentru a sti ce ar trebui facut. Deasemenea, prin medicul de familie, faceti demersuri pentru pensionare pe caz de boala, daca nu s-au facut pana acum si daca se incadreaza in cerintele legale.
Mai puteti face demersuri si catre Primaria de care apartine cu domiciliul bunica dumneavoastra pentru a cere sprijin social.
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
Mihail_POPA, utilizator
Spuneti luna si anul nasterii bunicii dvs.
Buna seara. Nu este pensionata nici pe caz de boala nici la limita de varsta. I s-a spus ca nu poate fi pensionata din cauza anilor de munca care sunt prea putini, din puncutl lor de vedere. Pe ea o intereseaza daca se poate primi vreun venit pentru cei 9 ani de munca pentru care a platit cotizatie, iar acum nu primeste nimic.

Data ei de nastere, ianuarie 1950

Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. - O femeie nascuta in ianuarie 1950 se poate pensiona pentru limita de varsta la varsta de 58 de ani si 4 luni daca are un stagiu minim de cotizare la pensie de 11 ani si 8 luni.
- Cum mama dvs. nu are acest stagiu minim de cotizare de 11 ani si 8 luni nu poate beneficia de pensie pentru limita de varsta.

2. - Poate incerca la Primarie pentru un ajutor social lunar.
- Intrati pe:
[ link extern ]
si ce scrie acolo este valabil pentru toate primariile din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? CHIRIAC MIRCEA CHIRIAC MIRCEA Sunt nascut pe 31-08-1950,am stadiul de cotizare realizat de 43 de ani 11 luni 14 zile in sector de stat din care 11 ani 6 luni 28 de zile gr 2(leg ... (vezi toată discuția)
Pensionare fara stagiu complet de cotizare Gabi-007 Gabi-007 Buna seara, Am o intrebare simpla si anume: daca am in total doar 6 ani de munca (cu intreruperi, dar in total sant 6 ani) inregistrati pe cartea de munca pot ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata femei ADRIAN MARCELIN ADRIAN MARCELIN Buna ziua, As avea nevoie de calcul al vechimii in munca pentru sotia mea de catre o persoana autorizata .Este nascuta in\'57/ 13/12,negasind incadrare in ... (vezi toată discuția)