avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare 1/2 dintr-un teren si casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare 1/2 dintr-un teren si casa

buna seara.
doresc sa intabulez 1/2 dintr-un teren si casa.
1/2 am intabulat de pe partea bunicii mele in 2010,intregul fiind 1/2 mama strabuicii si o sora de al ei
ultima intabulare mostenire a fost inscris in 1967 in cf pe cele doua.
intrebare mea este care ar fi varianta viabila de intabulare a restului 1/2
Nu prea se intelege ce vreti sa spuneti. Ca sa intabulati adica sa va intre in proprietate si cealalta jumatate de casa, banuiesc ca asta vreti sa spuneti, trebuie sa fiti proprietarul jumatatii aceleia, fie sa fiti mstenitorul proprietarului acelei jumatati fie sa cumparati acea jumatate, fie prin partaj sa dati sulta celuilalt coproprietar.
nu cunosc situatia coproprietarului e moarta doamna de mult.de urmasi nu am cunostinte
la momentul actual si bunica mea e decedata
Dezabteti succesiunea dupa bunica si cautati coproprietarul sau mostenitorii acestuia.
dupa bunica am intabulat in 2010.dupa sora strabunicii tre sa fac ceva....partaj ziceati.
m-am mai interesat si eu si voi iesi tare scump daca se cere sulta si taxa de timbru dupa valoarea reala
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
alexiodi, utilizator
Partaj la notar, asta daca gasiti coproprietarii, este scutit de impozit si nu platititaxa de timbru.

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem o situatie ciudata-cel putin. in 2005 mama a ... Vioreta Vioreta Buna ziua, Avem o situatie ciudata-cel putin. In 2005 mama a despagupit partea bunicului decedat -fratilor sai- semnat act in fata notarului. Bunica a ... (vezi toată discuția)