avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost inselat la cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost inselat la cartea de munca

buna seara, am lucrat ca vanzator la un magazin 15 ani crezand ca pe cartea de munca am contract de 8 ore pe zi, dupa 15 ani am constat cu stupoare ca angajatorul meu a platit la cartea de munca doar pentru 4 ore, ce pot face acum dupa ce si-a batut joc de mine si ma inselat timp de 15 ani, intotdeauna cand am semnat statul de plata sau alte documente imi spunea sa semnez mai repede ca el se grabeste, aqcum mi-am dat sema de ce se grabea, se temea sa nu citesc si sa descopar ca am contract de doar 4 ore pe zi, in timp ce eu lucram cel putin 8 ore pe zi, mentionez ca toata lumea din imprejurimi mau vazut la munca in fiecare zi cel putin 8 ore pe zi va rog ajutatima cu o solutie cu deosebit respect Daniel!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 8 August 2014
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

De asemenea, aveti deschisa calea sesizarii ANAF- Directia Antifrauda in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate declansa un control de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am muncit peste 8 ore /zi dar in contract am avut numai 4 ore/zi daniel0007 daniel0007 buna seara, am lucrat ca vanzator la un magazin 15 ani crezand ca pe cartea de munca am contract de 8 ore pe zi, dupa 15 ani am constat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am lucrat timp de 19 ani la o firma care acum 2 ani ... d. sebastian d. sebastian Buna ziua. Am lucrat timp de 19 ani la o firma care acum 2 ani s-a inchis. Cind m-am angajat la o noua firma aceasta mi-a cerut o hirtie de la ITM cu vechimea ... (vezi toată discuția)
Se poate modifica contractul individual de munca pe parcursul sarcinii? Adina27 Adina27 Buna ziua, Sunt angajata la o societate de 3 ani si jumatate pe perioada nedeterminata, program de 8 ore/zi. De 2 luni am aflat ca sunt insarcinata, i-am ... (vezi toată discuția)