avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa ipotecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa ipotecata

As dori sa stiu daca pentru a cumpara o casa ipotecata, banca trebuie sa mentioneze obligatoriu datele cumparatorului in ''Acordul de instrainare'' eliberat vanzatorului.
Daca e posibil din experienta dumneavoastra ca banca sa elibereze imediat dupa
depunerea sumei datorate bancii ( pe loc) a ''Adeverintei de radiere a ipotecii''.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters321701 , utilizator 13:12, 19 Mai 2014
Legat de Acordul de instrainare- trebuie studiate clauzele contractului de ipoteca (accesoriu al Contractului de Credit incheiat cu Banca). Daca aceste clauze prevad ca vanzarea imobilului se face doar cu un cumparator agreat de Banca, atunci datele cumparatorului trebuiesc mentionate expres. Din experienta, Banca isi rezerva acest drept- agrearea cumparatorului. Stingerea obligatiei garantate, conduce la radierea ipotecii imibiliare (art.2428 (2) lit a NCC). De regula, radierea se efectueaza "de indata". Insa nu "pe loc". Trebuie asteptat cateva zile pana la radierea ipotecii din CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu ipoteca inscrisa in cf Lucian Melinte Lucian Melinte Buna ziua, Doreasc sa cumpar un apartament de la o persoana fizica, am dat un avans si am incheiat un precontract de vanzare cumparare. Proprietarul a ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat - banca tergiverseaza acordul de vanzare RIonescu RIonescu Buna ziua ! Va aduc atentiei urmatorul caz... Doresc sa vand un apartament grevat de un credit ipotecar. Valoarea ipotecii este de cca 30 000 EUR (din ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca titelf titelf Buna ziua, As vrea sa stiu daca este reglementata in vreun fel obligatia unei banci de a radia (in termenul stabilit prin acordul de instrainare dat in ... (vezi toată discuția)