avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE VINZARE CUMPARARE -cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE VINZARE CUMPARARE -cu clauza de intretinere si uzufruct viager-

Buna ziua. As vrea sa aflu si io raspunsul la problema pe care o am. In anul 2012 mama mea mia facut mie si sotiei mele un CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE -cu clauzade intretinere si uzufruct viager- in acel contract am specificat si o sumade bani ,din care o parte am achitato in fata notarului inainte de semnarea contractului iar cealalta parte reprezentind contra valoarea intretineri mamei mele pe tot restul vietii.Din pacate mama mea a decedat anul trecut in luna DECEMBRIE,am uitat sa mentionez ca eu mai am 2 frati,acum sora mea a descgis un proces prin care sustine ca acel act este o donatie nici decum un contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager.Ma puteti lamuri daca io am martori si documente prin care rese ca io am itetinuto pe mama ce consecinte se pot ivi si ce este de facut. Eu daca vind acest imobil nu cred ca mai poate exista nici o problema. ASTEPT DACA ESTE POSIBIL UN RASPUNS. Va multumesc
Problema ramane, ca altfel toti cei care-s dati in judecata in legatura cu un imobil scapa de el si de probleme!!
Trebuie dovedita si plata banilor si prestarea intretinerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere ContSters292785 ContSters292785 Buna ziua! Am un contract de intretinere cu mama mea care traieste.In contract se stipuleaza ca eu sa ii asigur cele necesare traiului: mancare , haine ... (vezi toată discuția)
Bună seara, mama mea a vândut casa nepoatei sale după fiica ... Marin Despinoiu Marin Despinoiu Bună seara , mama mea a vîndut casa nepoatei sale după fiica sa , uzufruct viager , dar nepoata fiind minora si reprezentând o soră mea mama minorei , ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare? liderul liderul Neavand copii,vreau ca sora mea sa devina proprietar pe intreaga mea avere:cum este bine donatie sau vanzare-cumparare?;ce ar trebui sa fac in fiecare situatie ... (vezi toată discuția)