avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Validare poprire
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Validare poprire

Buna Ziua,

Un creditor X are de incasar de la un debitor Y o suma de bani. Debitorul Y are de incasat de la debitorul Z, care este in reorganizare. Conform planului de reorganizare, Z trebuia sa ii achite lui Y o suma de bani pana la data de 15.05.2014. La data de 08.05.2014, X, prin executor, trimite la Z o adresa de infiintare a poprii, adresa pe care Z o ignora si achita banii direct lui Y. Se poate cere o validare a popririi?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:26, 20 Mai 2014
In principiu X este tert fata de raporturile dintre Z si Y. Daca Y este chirografar (inscris la masa credala a lui Z), achitarea sumei de bani este valabila. Avem nevoie de mai multe date, cum ar fi: care este titlul in baza caruia s-a infiintat poprirea? Cine este Z? Ce raporturi exista intre Z si Y? etc. Daca X face dovada fraudarii intereselor sale de catre Y, prin micsorarea patrimoniului, X are la indemana actiunea pauliana.
anjinsan a scris:
La data de 08.05.2014, X, prin executor, trimite la Z o adresa de infiintare a poprii,

La data de 08.05.2014, creanta nu este exigibila. :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare tert poprit vs. contract de cesiune creanta Georgelius Georgelius Buna ziua, Va rog ajutati-ma sa lamuresc o dilema. Societatea X primeste o notificare de la un executor judecatoresc, prin care este somata ca, in ... (vezi toată discuția)
Adresa de infiintare a popririi adriannn adriannn Buna ziua. Intre societatea X si Y a existat o relatie comerciala. Societatea X a primit de la Finante ,,o adresa de infiintare a popririi asupra sumelor ... (vezi toată discuția)
Adresa infiintare poprire fisc ContSters22096 ContSters22096 va rog ajutati-ma cu cateva lamuriri: serv finantelor publice X trimite adresa de infiintare a popririi catre societatea Y solicitand infiintarea popririi ... (vezi toată discuția)