avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se decide ca TATAL sa plateasca MAMEI cheltuielile de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se decide ca TATAL sa plateasca MAMEI cheltuielile de judecata, iar acesta face APEL

Buna seara.

Am o fetita de 4 ani si 3 luni pt care tatal plateste o pensie alimentara de 175 lei (cand are chef)...intrucat desi este un tip fffff bogat (are 3 vile si un profit pe firma anula de peste 100. 000 lei- bineinteles fara sa ridice dividendele), a depus in timpul procesului de custodie o ADEVERINTA DE VENIT DE 271 LEI (pt un program de 2 ore prestate la firma lui ).

AM INTENTAT un proces de :
1) MARIRE PENSIE ALIMENTARA (cu toate doveziel aferente)
2) PLATA PENSIEI in intervalul 1-5 ale lunii.

Am pierdut punctul 1, intrucat TATAL nu si-a ridicat dividendele in schimb am castigat punctul 2 si implicit PLATA CHELTUIELILOR DE JUDECATA...insa m-am trezit ca acelasi ,, TATA'' a facut APEL....ca sa NU ACHITE ACESTE CHELTUIELI - in suma de doar 1020 lei. Bineinteles ca am fost CITATA PRIN PUBLICITATE....deci nu am avut nici macar sansa sa ma apar cumva....

Intrebarea mea, lasand la o parte faptul ca totul este o razbunare si o rautate specifica multor tati , si mai ales din randul celor cu bani...CE SANSE ARE CA INSTANTA SA-I APROBE APELUL si automat SA-I ANULEZE PLATA ACESTOR CHELTUIELI????

Cel mai recent răspuns: petrea.manuela , utilizator 18:15, 20 Mai 2014
Nimeni nu va poate spune exact care sunt sansele de admitere sau de respingere a cererii de apel formulate de tatal copilului.

In baza probatoriului administrat in cauza, instanta este cea care va decide admiterea sau respingerea apelului.
petrea.manuela a scris:

Buna seara.

AM INTENTAT un proces de :
1) MARIRE PENSIE ALIMENTARA (cu toate doveziel aferente)
2) PLATA PENSIEI in intervalul 1-5 ale lunii.

Am pierdut punctul 1, intrucat TATAL nu si-a ridicat dividendele in schimb am castigat punctul 2 si implicit PLATA CHELTUIELILOR DE JUDECATA...insa m-am trezit ca acelasi ,, TATA'' a facut APEL....ca sa NU ACHITE ACESTE CHELTUIELI - in suma de doar 1020 lei. Bineinteles ca am fost CITATA PRIN PUBLICITATE....deci nu am avut nici macar sansa sa ma apar cumva....

Intrebarea mea, CE SANSE ARE CA INSTANTA SA-I APROBE APELUL si automat SA-I ANULEZE PLATA ACESTOR CHELTUIELI????

1. Dividendele nu constituie baza de calcul a pensiei de intretinere; pensia de intretinere se raporteaza la venitul lunar net, copilul trebuie sa manance luna de luna, nu doar atunci cand debitorul incaseaza dividende; in plus legea nu impune acordarea dividendelor, profitul firmei poate fi reinvestit, ramane la latitudinea consiliului de administratie ce se intampla cu acei bani.
2. Apa de ploaie la nr 2. Nu-i nici un castig. Dupa cum am mai spus, pensia de intretinere este datorata din venitul lunar net. De regula angajatorii, in functie de prevederile interne, platesc salariile pana la 15 - 20 ale lunii in curs pentru luna din urma. Ziua de salariu poate fi modificata doar de angajator.Ce sa faca angajatul in aceasta situatie: sa se imprumute luna de luna pana la salariu pentru ca ati dorit dv ca plata sa fie pana pe 5 ale lunii? Erati in castig daca ati fi solictat poprirea veniturilor. Caci in rest...nu o sa va plateasca pe 5 ci la salariu si nu o sa-i puteti face nimic pentru ca nu respecta data de 5.
Cat priveste cheltuielile de judecata....in functie de obiect, complexitatea cauzei, instanta poate cenzura onorariul.
Spuneti ca nu ati avut sansa sa va aparati: de unde ati aflat de apel? cand ati aflat, v-ati prezentat in instanta, daca nu ati avut sansa sa va aparati inseamna ca s-a terminat procesul. Ce a decis instanta?
PT DOAMNA m_ella2005 ....:

- nu este interesant ca am pierdut....STIAM CA SE PUTEA INTAMPLA ASTA....DAR A MERITAT SA INCERC....;

legat de punctul 2.....POATE NU M-AM FACUT CLAR INTELEASA: domnul ,,TATA'' a scos in BATAIE DE JOC acea adeverinta de venit (DE 271 LEI)....PT CA EL ESTE ADMINISTRATORUL FIRMEI....tocmai mizand pe o gandire identica cu a dvs....si pe o lege extrem de permisiva....deci nu s-ar pune problema ca nu i s-ar plati salariul...CAND DANSUL SI-L PLATESTE SINGUR!

- eu am aflat intamplator , intrand pe portalul JUDECATORIEI SECTORULUI X....pt ca imi trebuia nr de dosar ...si am vazut data la care DANSUL A DEPUS APEL (azi am fost la JUDECATORIE si am aflat ca nu s-a sustinut nici un proces....ca abia in 3 zile va trece termenul pt cele 30 zile cand se contesta decizia instantei...si ca oricum APELUL il voi gasi la TRIBUNAL..si ca li se pare absurd sa fi fost CITATA PRIN PUBLICITATE...atata vreme cat eu am domiciliul stabil la aceeasi adresa binecunoscuta TATALUI. Dar din pacate asa apare scris pe SITEUL JUDECATORIEI...;

Deci....probabil ca voi face si eu o INTAMPINARE ceva...si ma voi prezenta...insa revin cu intrebarea: CHIAR SI IN CAZUL PENSIILOR ALIMENTARE se poate ca un TATA rau intentiontionat sa CASTIGE ? adica sa i se strearga aceste datorii...pe motiv ca ce? Ca este amarat si ca are doar 271 lei pe hartie?

Pana a urma macar acel judecator care chiar daca a RESPINS motivand legal MARIREA PENSIEI...poate a rationat faptul ca....DA , SA SE IMPRUMUTE sa-si achite pesnsia alimentara...

Nu stiu daca dvs sunteti sau nu mama, doamna m_ella2005 , dar mai ales acum pe timp de criza....suntem multi care poate uneori NE IMPRUMUTAM ....sa cumparam copilului diverse lucruri...sau sa achitam pe langa gradinita+ haine+ mancare + optionale+ diverse cursuri multe altele necesare acestor pui de oameni....

Si stiu.....se gandeste la modul ca DACA NU-TI PEMRITI SA CRESTI COPILUL sa-l dai copilul celui care isi permite PRECIZEZ CA EXACT CU ACEEASI ADEVERINTA TATAL a fost impotriva stabilirii domiciliului la mama, motivand ca are multiple posibilitati si case..iar acum cand trebuie sa plateasca SA-I PLANGEM DE MILA?

Multumesc mult pt raspuns....DAR PREFER TOTUSI O PARERE MAI PROFESIONALA!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire in strainatate a copilului minor adam_melissa1987 adam_melissa1987 buna seara,am o rugaminte eu am domiciliu fetei de 5 ani la mine acasa in Romania ,la parintii mei .Tata fetei este plecat la munca in Italia noi am stat in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu marirea unei pensii alimentare iulian_simplu iulian_simplu Buna ziua. Vreau sa va cer si eu un sfat in legatura cu o pensie alimentara. Eu in varsta de 22 de ani student in Iasi beneficiez de o pensie alimentarea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- profitul net din firma???? petrea.manuela petrea.manuela Sunt mama unei fetite de 2,7 luni...nascuta dintr-o relatie de concubinaj.La 10 luni ale fetitei, de Craciun tatal ne-a dat afara cu HARTIE ... (vezi toată discuția)