petrea.manuela a scris:
Buna seara.
AM INTENTAT un proces de :
1) MARIRE PENSIE ALIMENTARA (cu toate doveziel aferente)
2) PLATA PENSIEI in intervalul 1-5 ale lunii.
Am pierdut punctul 1, intrucat TATAL nu si-a ridicat dividendele in schimb am castigat punctul 2 si implicit PLATA CHELTUIELILOR DE JUDECATA...insa m-am trezit ca acelasi ,, TATA'' a facut APEL....ca sa NU ACHITE ACESTE CHELTUIELI - in suma de doar 1020 lei. Bineinteles ca am fost CITATA PRIN PUBLICITATE....deci nu am avut nici macar sansa sa ma apar cumva....
Intrebarea mea, CE SANSE ARE CA INSTANTA SA-I APROBE APELUL si automat SA-I ANULEZE PLATA ACESTOR CHELTUIELI????
1. Dividendele nu constituie baza de calcul a pensiei de intretinere; pensia de intretinere se raporteaza la venitul lunar net, copilul trebuie sa manance luna de luna, nu doar atunci cand debitorul incaseaza dividende; in plus legea nu impune acordarea dividendelor, profitul firmei poate fi reinvestit, ramane la latitudinea consiliului de administratie ce se intampla cu acei bani.
2. Apa de ploaie la nr 2. Nu-i nici un castig. Dupa cum am mai spus, pensia de intretinere este datorata din venitul lunar net. De regula angajatorii, in functie de prevederile interne, platesc salariile pana la 15 - 20 ale lunii in curs pentru luna din urma. Ziua de salariu poate fi modificata doar de angajator.Ce sa faca angajatul in aceasta situatie: sa se imprumute luna de luna pana la salariu pentru ca ati dorit dv ca plata sa fie pana pe 5 ale lunii? Erati in castig daca ati fi solictat poprirea veniturilor. Caci in rest...nu o sa va plateasca pe 5 ci la salariu si nu o sa-i puteti face nimic pentru ca nu respecta data de 5.
Cat priveste cheltuielile de judecata....in functie de obiect, complexitatea cauzei, instanta poate cenzura onorariul.
Spuneti ca nu ati avut sansa sa va aparati: de unde ati aflat de apel? cand ati aflat, v-ati prezentat in instanta, daca nu ati avut sansa sa va aparati inseamna ca s-a terminat procesul. Ce a decis instanta?