avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Formular 230-imputernicit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Formular 230-imputernicit

Trebuie sa depun in jur de 200 de formulare 230 la ANAF(colectez bani pt un ONG),insa mi s-a spus ca trebuie imputernicire pt fiecare.Nu am stiut asta si timpul e prea scurt sa ma mai ocup de asta.Pe formular sunt trecute datele mele la sectiunea imputernicit.Nu inteleg rostul imputernicirilor separate,pt fiecare formular.Ma rog,intrebarea e alta.Pot sa le pun la posta fara imputerniciri? La Finante nu raspunde nimeni la telefon....
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:16, 23 Mai 2014
Potrivit Ordin 52/2012:

2. Termen de depunere:
- anual, până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului.
Formularul se completează în două exemplare:
- originalul se depune la:
a) organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
b) organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit, pentru ceilalţi contribuabili persoane fizice;
- copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.
3. Formularul se depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Data depunerii formularului este data înregistrării acestuia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz.


Deci si eu cred ca se poate depune personal/ prin imputernicit, prin posta (dar iarasi trimis de catre contribuabil/imputernicit) sau online.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 209 ..impozit pe venitul realizat din instrainarea unei proprietati elenna24 elenna24 Buna ziua! Mama mea a primit de la Administratia Fiscala o invitatie in care i se spune ca nu a depus declaratia 209 , declaratie ce trebuia depusa in urma ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 tanguera tanguera Declaratia 220 (venit estimat) pentru mai putin de 5 contracte de inchiriere se poate depune si prin posta cu confirmare de primire? Multumesc (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale M. Gradinaru M. Gradinaru Doresc sa aflu daca am depus declaratia 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual mai sunt obligat sa depun si declaratia 200 ... (vezi toată discuția)