avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs proces civil

In urma unui proces civil pierdut mi se raspunde pe portalul on-line al tribunalului : "cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare".
Intrebari :
1. Recursul trebuie facut in15 zile de la comunicarea aceasta, data pe net, imediat dupa pronuntare, la incheierea sedintei sau in 15 zile dupa comunicarea in intregime, cu toata motivatia, comunicare pe care o voi primi in scris, acasa ?
2. Cam la cat timp dupa pronuntare in sedinta publica a rezultatului se comunica acasa aceasta motivare ?
3. Avocatul angajat va cere un nou onorariu pentru urmatoarea faza, chiar DACA in prima faza procesul este pierdut ? Fiind vorba de un proces pierdut, este si vina avocatului ?!
Multumesc de raspuns la cele 3 intrebari.
Cel mai recent răspuns: Ristina , utilizator 13:47, 20 Mai 2014
1-Comunicarea trebuie sa o primiti acasa (insemnand motivarea hotararii si decizia). Termenul de recurs curge de la primirea comunicarii prin posta a sentintei scrise (nu de la data afisarii pe portal).
2-Termenul de recomandare -pentru redactare- este de 30 de zile. In realitate poate dura cateva luni bune.
3-Da, avocatul poate solicita un nou onorariu (daca nu cumva a incheiat cu dvs. un contract de asistenta pentru toate fazele procesuale). Avocatul nu este angajat pentru a obtine o solutie ... ci pentru a acorda asistenta juridica in fata instantei clientului. Neobtinerea solutiei dorite de client nu conduce la concluzia unei culpe a avocatului. Obligatia avocatului este de diligenta si nu de rezultat. (Dealtfel legea interzice in mod expres avocatului sa promita sau sa se angajeze in astfel de conditii -solicitate de client-).
1. Recursul trebuie exercitat in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia (ma exact, dupa ce veti primi hotararea motivata la domiciliul indicat pentru comunicare acte de procedura);
2.Instanta motiveaza si redacteaza in termen de 30 zile. Ca atare, hotararea vi se va trimite in acest termen sau ulterior acestuia.
3. Profesia de avocat este una de diligenta, astfel incat onorariul platit acestuia pentru asistare/reprezentare in prima instanta este pentru munca depusa de avocat, iar nu pentru rezultat (pentru eventualitatea unui rezultat favorabil dvoastra avocatul putea percepe in plus un onorariu de succes). In concluzie, in recurs avocatul poate percepe un alt onorariu.
Nu putem aprecia "vina" avocatului, insa intr-un litigiu, daca partile nu inteleg sa incheie o tranzactie, exista intotdeauna o parte care castiga si o parte care cade in pretentii. Asa ca atata timp cat au fost administrate probe si s-au formulat aparari in sustinerea cauzei dvoastra, ar putea fi vorba despre lipsa aspectului convingator al acestora in comparatie cu probele partii adverse.
Doamna,
Domnule,
Multumesc pentru raspunsuri.
La obiect, frumos, exact.
Va multumesc.

In atentia site Avocat net :
desi apreciez acest site, sunt de multe ori nemultumita pentru ca si in raspunsurile pentru intrebarile puse de mine, dar, am observat ca si pentru alti utilizatori se intampla un fenomen curios. Se raspunde partial, sau pe langa intrebarile puse. Oamenii revin, intreaba din nou, spun clar ca nu li s-a raspuns si ... nimic din partea dvs.
Regretabil pentru cate lucruri bune faceti !

Ceea ce nu este cazul acum.
Asa mi se pare corect, cum s-a raspuns acum.

Va multumesc din nou !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se considera alt proces? elenamuscalu elenamuscalu in faza de recurs avocatului angajat i se plateste alt onorariu?se considera alt proces?daca una din parti nu face recurs in prima faza o poate face mai tarziu? (vezi toată discuția)
Speta de oepa MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei sectorului 5, la data de 11 ianuarie 2010, în dosarul nr. xxx/300/2010, creditoarea Cabinet de Avocat X. a ... (vezi toată discuția)
Cum trag la raspundere un avocat care m-a reprezentat cu rea-vointa sau neprofesionist? MonycaElena MonycaElena Buna ziua, As dori sa aflu si eu parerea unui avocat privitor la urmatoarea problema cu care ma confrunt. Am angajat un avocat ca sa ma reprezinte ... (vezi toată discuția)