avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru materiale pirotehnice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru materiale pirotehnice

Sper ca am pus unde trebuie topicul. Nu am avut probleme cu legea si sper ca n-o sa am. Tot am cautat informatii despre acest subiect, dar tot nu m-am lamurit.
Merg des la meciul echipei favorite, stau in peluza unde ma simt cel mai bine si nu fac pentru dintr-un grup organizat. Am vazut multe abuzuri facute de jandarmerie si as vrea sa stiu ce pot sa patesc, in caz ca sunt luat pe nedrept de jandarmi.

Sa zicem ca arunc o torta si sunt la prima abatere. Voi avea dosar penal, inchisoare cu suspendare, interditie sau voi scapa mai usor? Cazierul va fi patat?

Daca se intampla incidente(batei) in peluza si sunt prins la mijloc, ce voi pati?
Cel mai recent răspuns: vlad93pk , utilizator 16:40, 21 Mai 2014
Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept , conform legii nr 126/1995, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an
Exista contradictii in precizarile dv
Daca initial sustineti Am vazut multe abuzuri facute de jandarmerie si as vrea sa stiu ce pot sa patesc, in caz ca sunt luat pe nedrept de jandarmi.,ulterior reveniti cu precizarea Sa zicem ca arunc o torta
In situatia in care sunteti luat de jandarmi dupa ce ati aruncat o torta ,nu sunteti luat pe nederept daca ati detinut si folosit torta,in spatiu public
Pentru detinere si utilizare orice produse interzise pirotehnice in evenimente sportive,in spatii publice,se intocmeste dosar penal-care va fi inregistrat in cazierul judiciar
Daca sunteti prins in mijlocul unei batai,veti fi cercetat si condionat de probe/martori,autoritatile in drept vor dispune incadrarea faptei
"In situatia in care sunteti luat de jandarmi dupa ce ati aruncat o torta ,nu sunteti luat pe nederept daca ati detinut si folosit torta,in spatiu public"- Exact la situatiile astea ma refeream. AM vazut destule abuzuri facute de jandarmeri in care unii spectatori au primit interdictii, amenzi si dosarele penale pe nedrept. Au fost situatii in care s-au dat mai multe dosare penale decat cate torte au fost. Jandarmeria e depasita de situatie.
E mai putin important discutia despre abuzuri.

Legea 126/1995 nu se bate ca in cap cu legea 10/2012(versiunea modificata a legii lui mitica 4/2008)?




37. Articolul 35 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 35
(1) Confectionarea, detinerea, incercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice alta operatiune fara drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, in incinta arenei sportive, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 5 ani.
(2) In cazul prevazut la alin. (1) se dispune fata de invinuit sau inculpat masura de siguranta a interzicerii accesului la competitiile sau jocurile sportive pe o perioada de la un an la 3 ani."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa vanzare ilegal petarde Sebastian1990 Sebastian1990 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu informatii despre problema mea si rezolvarea acesteia. La sfarsitul anului trecut, din dorinta de a face niste bani, am ... (vezi toată discuția)
Amendat de jandarmerie csc1992 csc1992 Salut. Aseara 06.03.2016 dupa meciul Dinamo - fcsb la iesirea din stadion a venit un jandarm la mine care mi-a spus sa vin cu el, dupa ce m-am dus unde am fost ... (vezi toată discuția)
Problema cu lege nr. 4/2008 din 09/01/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive. Knecht Knecht Buna ziua. In data de 26 mai 2010 am asistat la partida de fotbal dintre CFR Cluj si FC Vaslui, pe stadionul \"Emil Alexandrescu\" din Iasi. Inaintea inceperii ... (vezi toată discuția)