avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie limita de varsta

pentru tatal meu ;va rog frumos ;are penie de boala,e nascut 30 01 1950 DE CATIVA ANI E TRECUT NEREVIZUIBIL total stagiu de cotizare realizat 43 ani 9 luni si 15 zile din care ;in grupa 1. 7 ani 3 luni si 17 zile,;grupa 2 . 15 ani 8 luni si 21 de zile conditii normale 3 luni 7 zile ,; nu stiu daca am omis ceva ;;;intrebarea . cand poate depune cerere petru pensie la limita de varsta?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:00, 20 Mai 2014
Poate trece la limita de varsta oricand.
Daca acest lucru nu s-a intamplat,luati legatura cu casa locala.
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
Carp Mircea, utilizator
* Spuneti ca tatal dvs are peste 43 de ani de vechime
** Cand defalcati perioadele lucrate in grupa I, grupa II si conditii normale ...la care se adaoga si sporul suplimentar de la aceste grupe..rezulta o vechime putin trecuta de 30 de ani
** Nu cumva in cei 43 de ani ati inclus si perioada de pensie de boala????
Daca ati incluso, atunci are dreptul la pensie limita de varsta la data de 30.01.2015
daca e cazu ii plateste si din urma?
multumesc!
Daca:
-Anii de grupa sunt in procent de 100%
-Total stagiu de cotizare este de 43 de ani 9 luni si 15 zile

Trebuia sa fie trecut la limita de varsta la implinirea varstei de 60 de ani.
Luati legatura cu casa locala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce an ies la pensie pentru limita de varsta? georgeboyro georgeboyro Sunt nascut la 16.03.1950,am o vechime in campul muncii - total stagiu de -cotizare realizat - de 33 ani,1 luna si 2 zile, din care in grupa a II-a 14 ani,2 ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila. DORINAIDU DORINAIDU Gen:F Data nasterii:22.08.1958 Stagiul de cotizare: 28 ani 5 luni 13 zile,din care grupa 2-a 6 ani 7 luni si 20 zile (considerat stagiu potential 1 an,6 ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona pentru limita de varsta psorinp psorinp Sunt nascut in 13.06.1958, iar din 01.04.2004 sunt pensionat caz boala grad II . Pe decizia de pensie este inscris stagiu de 25 ani 7 luni si 11 zile din care ... (vezi toată discuția)