avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen de primire proces verbal prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen de primire proces verbal prin posta

Buna seara! Am si eu nevoie de un raspuns la o nelamurire. Mi a fost retinut permisul de conducere si am primit o amenda contraventionala pt depasirea vitezei in localitate. Mi am asumat vina si am recunoscut fapta verbal agentului constatator dar din cauza sictirtului si lipsei lui de respect nu am semnat procesul verbal. Mi a emis dovada inlocuitoare si am plecat, eu fiind convins ca voi primi acasa procesul verbal. Dar au trecut cam 3 saptamani si 2 zile si nu am primit nimic. Practic eu am mainile legate, dovada mi a expirat iar contestatie nu pot face in lipsa hartiei. Am inteles ca politia rutiera e obligata sa comunice procesul verbal in termen de maxim o luna, el devenind nul daca se depaseste acest termen. Este adevarat? Iar daca da, care ar fi procedura de urmat pt a imi recupera permisul? Bineinteles ca voi discuta si cu un avocat, dar as vrea ca mai intai sa inteleg situatia. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:04, 20 Mai 2014
Trebuie sa asteptati initial decaderea termenului legal in care se comunica PV
ynocentta a scris:

Trebuie sa asteptati initial decaderea termenului legal in care se comunica PV


Multumesc de raspuns. Iar acest termen legal este de o luna, doua, sase? Asta incerc sa aflu. Daca este de o luna as mai avea cateva zile pana la presupusa expirare si as vorbi din timp cu un avocat, dar daca este de doua luni sau mai mult si vad ca dansii nu se obosesc sa mi trimita p.v. as renunta la contestatie si as astepta trecerea suspendarii. Plus ca in lipsa lui nu sunt pot plati amenda, lucru ce ma face sa cred ca mai devreme sau mai tarziu il voi primi.
Iar acest termen legal este de o luna, doua, sase?
Termenul de comunicare este de una luna si este prevazut de
OG 2/2001:

Art. 13. - (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
(2) În cazul contravenţiilor continue termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data constatării faptei. Contravenţia este continuă în situaţia în care încălcarea obligaţiei legale durează în timp.

Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nevoie de avocat - retinere permis de conducere kiddilau kiddilau Buna ziua, Luna trecuta mi-a fost luat permisul de conducere pentru depasire viteza in localitate. As avea nevoie de un avocat care DOAR sa-mi scrie ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi cer permisul de conducere de la politie densorean densorean cum pot sa-mi cer permisul de conducere de la politie sau cum pot face contestatie in cazul in care nu am procesul verbal si a trecut deja 1 luna (vezi toată discuția)
Bună ziua. pe data de 31.01.2021 am abut un eveniment rutier ... AO200 AO200 Bună ziua. Pe data de 31.01.2021 am avut un eveniment rutier din care au rezultat pagube materiale (remediate în scurt timp), fără victime. Deși am căzut ... (vezi toată discuția)