avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma/site nu plateste si aduce motive mincinoase
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma/site nu plateste si aduce motive mincinoase

Buna ziua,

Am o problema cu un site (care este pe firma). Este un site de micro joburi adica trebuie sa efectuezi anumite task-uri pentru care esti platit.

Deoarece eu si soramea am lucrat cateva zile pentru a ajunge la suma de plata, acum nu se mai face plata deoarece firma respectiva ma acuza ca am folosit metode ilegale (hack) pentru a trimite banii din contul meu pe contul surorii mele (exista o optiune prin care puteam sa fac cadou numita Send Gift). Dupa toata aceasta treaba bani ne-au fost luati chiar daca am efectua task-uri.

Dupa ce am discutat cu administratorul firmei/site-ului apare in pagina termeni si conditi urmatoarea notare: "nu permite transferul de bani intre conturile utilizatorilor si va anula cererile de plata numai in cazul in care se demonstreaza ca sumele respective sunt fraudate."

Vreau sa stiu daca trimiterea unui cadou si site-ul avea aceasta optiune se pune ca transfer de bani? Tot aici vreau sa mentionez urmatoarele: toate task-urile pentru care am fost platit au insemnat like pe facebook, scriere de articole pe bloguri si asa mai departe. Toate au fost acceptate si sunt in regula si acum, exista articolele pe bloguri, like-urile sunt date si nimic ilegal sau motiv pentru care sa nu faci plata.

Deci firma minte si modifica anumite reguli dupa cum doreste ea doar sa nu faca plata.
Ce pot sa fac in aceasta situatie? M-am gandit sa apelez la un avocat dar nu am nici o baza de informatii pentru astfel de probleme.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:51, 21 Mai 2014
Este foare greu sa va raspund, pentru ca nu cunosc contractul care s-a incheiat intre dvs. si site-ul respectiv. Unde si cum erau prevazute obligatiile, dvs., conditiile de plata, ce dovezi exista cu privire la ceea ce povestiti.

In plus, trebuie analizat daca dvs. ati avut un contract de munca, sau un contract de ... prestari servicii. Cred ca ar trebui analizat si daca / cum sumele pe care le primiti sunt "fiscalizate" (cine plateste impozit, alte taxe pentru acele venituri). Asta nu conteaza pentru problema in sine, dar ar putea conta daca dvs. sau firma puteti fi acuzati de mucna la negru sau evaziune fiscala.

Teoretic, in orice varianta de contract, puteti actiona in judecata pe cel care trebuie sa va dea bani, daca neplata nu are motive corecte contractual si legal. Dar, inainte de a actiona in judecata, trebuie sa va ganditi daca
(1) suma de recuperat merita cheltuielile pe care le veti avea de suporta in avans + efortul ca timp, implicare etc.
(2) aveti dovezi acceptabile in instanta pentru ce sustineti
(3) daca veti castiga un proces, aveti de unde sa recuperati, practic, banii
(4) pe fondul problemei, aveti dreptate conform cu toate prevedrile contractuale? puteti convinge judecatorii de asta?

Ma tem ca aceste probleme nu se pot analiza pe un forum.
Ce fel de contract ati semnat cu acea societate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scam, pot face ceva? cata205 cata205 am intrat pe un site, cu webcam de amatori, am vrut sa privesc un show paypal, m-a spus contul de acolo, am transmis banii apoi nu am mai vazut show, pot face ... (vezi toată discuția)
Intrebare download ireal! Borsec Borsec buna seara! vreau sa va intreb ceva, astazi am vrut sa downloadez de pe internet un hack pt FarmVille, adica un soft care sa ma ajute la acel joc, sunt o ... (vezi toată discuția)
Inselaciune pe internet Olty01 Olty01 Salut! In urma cu doua saptamani am platit un youtuber (ca sa intelegeti despre ce este vorba : un om care face diferse filmulete pentru youtube - destul de ... (vezi toată discuția)