Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, intampin urmatoarea situatie, eu ii spun sefului meu ca este obligatoriu sa incheiem un contract cu o firma care efectueaza medicina muncii pentru angajati, el vrea sa ii spun unde scrie acest lucru, gresesc eu? Este obligatoriu ca o societate sa incheie contract pentru medicina muncii? La controlul de la SSM mi s-a cerut acest contrct de aceea eu sustin ca este obligatoriu...
Va multumesc,
In cazul unui control fiscal, inspectorul financiar poate sa va ceara documentul in baza caruia ati taiat factura si chitanta.
Mai este un aspect, care nu poate fi neglijat. Prin contract se stabilesc atributiile/ sarcinile, etc. partilor, inclusiv responsabilitatile pe linie de ssm, psi-su, mediu, sanatate, etc.
Va pot da si exemple, ca sa intelegeti mai bine, de ce cred eu ca un contract este esential. Un lucrator se prezinta la cabinetul dvs. pentru examinare medicala. Asteapta pe hol, care tocmai este spalat de un lucrator, angajat al cabinetului. Este chemat la examinare, aluneca pe holul ud si isi rupe un picior. Cine inregistreaza accidentul de munca ? ITM va spune ca dvs. ca firma, desi lucratorul s-a prezentat la examinare medicala in salopeta si cu tenisi, cu talpa din cauciuc. Daca in contract se prevede ca lucratorul sa se prezinte la examinarea medicala in haine de strada si nu se respecta acest lucru, atunci ITM poate dispune inregistrarea AM de catre firma cu care aveti incheiat contract de prestari servicii medicale. Pot continua cu exemplele, dar nu cred ca este cazul.
In plus, in contract se mentioneaza, sub semnatura partilor, numar de participanti, ce prestari medicale se efectueaza, periodicitate, termene, preturi si chiar anumite garantii, utile in cazul ajungerii in instanta, daca partile nu se inteleg pe cale amiabila.