avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor- criza aduce idei noi patronilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor- criza aduce idei noi patronilor

dragi colegi, ma confrunt cu o mica problema, din cate stiu eu nu este legal ce doreste patronul meu dar am zis ca e mai sigur sa intreb si pe oamenii de incredere. Domnul a modificat regulamentul intern, si cateva din procedurile interne. ne-a inmanat foile si ne-a spus ca peste trei saptamani ne va da test cu intrebari grila si ca raspunsul gresit valoreaza 1% din salariu si ca dupa acest test va modifica salariile. poate sa faca asta? eu stiam ca nu. salariul a fost negociat inainte de semnarea cim- ului. ce pot face sa il opresc? astept raspunsul dvs. cu stima, Ina
Cel mai recent răspuns: dragnia , utilizator 17:37, 8 Mai 2009
In cazul in care vine cu scaderea salariilor pe motiv de criza...cum o rezolv. nu este cazul acestei firme. comenzile sunt mult peste cele de anul trecut in aceeasi perioada insa presupun ca daca vrea sa scada salariile poate sa apeleze si al aceasta scuza. Ce credeti ca pot face in acest caz?multumesc
Angajatorul poate face diverse presiuni in a accepta scaderea salariilor.
Pentru a va scadea salariu are nevoie si de semnatura dvs de acord.
Daca nu veti fi de acord este posibil sa decida restructurari de posturi. Este afecrea lui si este in drept sa organizeze activitatea asa cum considera.
Va fi decizia dvs ce veti alege intr-un astfel de moment, singurul sfat care este dat tuturor in aceste situatii de pe acest forum este sa nu va dati demisia sau sa plecati cu acordul partilor, pentru ca in aceste situatii nu veti putea beneficia de somaj.
Art.40 C. muncii(2) Angajatorului în revin, în principal, următoarele obligaţii:d) să comunice periodic salariaţilor situaţia economică şi financiară a unităţii, cu excepţia informaţiilor sensibile sau secrete, care, prin divulgare, sunt de natură să prejudicieze activitatea unităţii. Periodicitatea comunicărilor se stabileşte prin negociere în contractul colectiv de muncă aplicabil;
e) să se consulte cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor în privinţa deciziilor susceptibile să afecteze substanţial drepturile şi interesele acestora;
Va multumesc! Nu se pune problema sa imi dau demisia...dar e pacat. Citeam la un moment dat comentariile unui om de PR intr-o revista care era multumit ca a venit criza, astfel angajatii nu vor mai putea emite pretentii exagerate privind salariul. Acum imi dau seama de ce era multumit. Inca odata, va multumesc pentru raspunsuri.Ina
Sigur ca odata cu "criza" s-a dat posibilitatea angajatorilor de a se justifica "legal" ori "mai putin legal" asupra naturii actiunilor lor asupra angajatilor si nu numai.
Cu toate acestea sunt o multime de prevederi legale care protejeaza angajatul impotriva abizurilor angajatorului, conditia este de a reactiona cu chibzuinta.
Nu are niciun fundament legal ceea ce s-a enuntat initial, iar comentariile sunt de prisos.

Alte discuții în legătură

Schimbarea modalitatii de salarizare smeagull smeagull Buna ziua, Situatie: angajator cu cca 30 salariati, la care plata salariului se face de 2 ori pe luna. Angajatorul este nevoit sa schimbe acest lucru - nu ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca fara sa am vreo vina rudolfton rudolfton Buna seara ! Ma aflu intr-un situatie disperata!Lucrez intr-un magazin de incaltaminte si am fost anuntata din partea conducerii ca acestia doresc sa faca o ... (vezi toată discuția)
Ore reduse si spor de vechime Marcel_k Marcel_k Intr-o firma particulara se poate reduce programul de lucru la 7 ore la muncitori, iar la birouri program normal de 8 ore? In regulamentul de ordine ... (vezi toată discuția)