am incarcat conturile in programul inteligent pdf de pe anaf /
la datorii si creante imi aduna si soldul analitic al contului 4428.TP respectiv 4428 TI/ pana aici ok ,
dar ,
am observat ca la datorii imi aduna si soldul creditor al contului 4428 .
soldul meu creditor 4428 reprezinta tva neex incasare (facturi emise la clienti si neincasate) care este mai mare decat 4428. TP
e corect ?
eu cred ca este corect deoarece soldul creditor al 4428- tva neex aferent facturilor emise si neancasate reprezinta tva-ul care va fi colectat de la clienti, adik 4427, si daca tva-ul care urmeaza a fi colectat este mai mare decat deductibilul, inseamna ca firma va avea tva de plata, care reprezinta o datorie
de altfel puteti verifica si cu formulele de calcul din bilant (cum se aduna soldurile conturilor)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.