avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CEDEZ SAU DONEZ SAU CUM E MAI BINE ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CEDEZ SAU DONEZ SAU CUM E MAI BINE ?

Suntem 2 copii din casatoria anterioara a mamei, care traieste, si sotul ei a decedat de 2 luni,si Primaria ne cheama la succesiune,dar mama si decedatul au testament unul in favorea celuilalt, pentru ce mostenesc, si apoi fiecare vor lasa mostenire tot (un aprtament 2 cam)la un copil al mamei-fratele meu--- din prima casatorie,cu conditia sa l ingrijeasca pe cel ramas in viata.
Va rog sa mi spuneti cum procedez eu al doilea copil,acum la succesiune,sa las partea mea fratelui ce va ingriji,sau intai mamei (?) ,fac cedare sau renuntare ,donatie....la partea mea?Sau eu nici nu mai am nici un drept, existand testamente?
Eu oricum doresc sa las fratelui ce va ingriji,daca mostenesc ceva
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:40, 21 Mai 2014
Nu mosteniti niciunul pe sotul mamei voastre daca nu era tatal vostru.
Dvs o mosteniti pe mama dvs.
Dansa sa dezbata succesiunea dupa sot si apoi sa incheie un contract de intretinere cu fratele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune a.oana a.oana Mama mea are din prima casatorie un copil (adult acuma) pe care l-a crescut fostul sot. In momentul in care mama s-a despartit de primul sot, cu care nu stim ... (vezi toată discuția)
Succesiune ionelzanf ionelzanf am fost 5 frati,3au decedat si am ramas 2,fiecare la casele noastre ,casa batraneasca a tatalui meu i-a facut act de mostenire 1/2 sotiei adica mamei si 1/2 ... (vezi toată discuția)
Procedeu de chemare la dezbatere mostenire mioritu mioritu #-o sot decedat - sotie cu 2 copii la mostenire (casa tara si teren)- un copil a ingrijit si ingrijeste in continuare mama octogenara CAP si gospodaria dorinta ... (vezi toată discuția)