avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedeu de chemare la dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedeu de chemare la dezbatere mostenire

#-o sot decedat - sotie cu 2 copii la mostenire (casa tara si teren)- un copil a ingrijit si ingrijeste in continuare mama octogenara CAP si gospodaria dorinta mamei fiind ca acesta sa se stabileasca acolo - celalat copil refuza sa vina la mostenire , nu accepta despagubiri asteptind decesul mamei pt a putea vinde
:">cum poate fi obligat sa participe la dezbatere mostenirea
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 03:14, 28 August 2009
Simplu. Unul dintre mostenitori, (unul dintre frati) introduce actiunea de dezbatere a succesiunii prin care ii cheama in judecata pe frate si pe mama.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
multumesc
#-o nu cred ca va dori sa ajunga in instanta mama
alt mod?
mioritu a scris:

multumesc
#-o nu cred ca va dori sa ajunga in instanta mama
alt mod?

testamentul pe partea ei de mostenire - m ar ajuta sa l impiedic sa vinda
Pai mama Dvs. nu trebuie sa vina in instanta. Dar este obligatoriu sa fie si ea parte in proces., altfel nu se poate, trebuie sa fie toti mostenitorii. Poate fi chiar ea reclamanta, adica sa ii dea ea in judecata pe cei 2 copii. Sa nu intelegeti prin faptul ca mama este chemata in judecata ca i s-ar creia neplaceri. Din contra. Copilul care face actiunea va cere ca acesteia sa i se acorde partea ei de mostenire ce i se cuvine, la fel si fratelui necooperant. Avocatul care va redacta actiunea ii va reprezenta, de fapt, si pe frate, si pe mama, scopul procesului fiind acela de a face succesiunea.
Mama nu poate face niciun testament pe partea ei de mostenire, pana nu se face succesiunea dupa sotul decedat.
Si daca moare mama si nu s-a facut succesiunea dupa sotul ei, tot trebuie sa facei intai succesiunea dupa acesta si apoi pe cea dupa dansa...
Deci, tot acolo ajungeti, iar fratele oricum nu poate vinde nimic pana nu se face mai intai succesiunea dupa tata.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
:">mama, daca doreste, dupa succesiune, poate ceda dreptul ei de mostenire, fiului care o ingrigeste - dar nu stiu prin ce cale care sa nu fie atacabila -

Alte discuții în legătură

Este necesara succesiunea? irinapal irinapal Buna ziua,apelez din nou la amabilitatea dvs si va expun situatia urmatoare: sotului meu i-a decedat mama si el este singurul ei copil. Ea avea o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992 si doresc dezbaterea succesiunii dar tatal meu nu doreste.ce pot face pt ca nu l pot convonge dar eu doresc asta?mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari Pilu Pilu Aş avea şi eu o nelămurire, dacă poate cineva să mă lămurească. E vorba că doi soţi au două fete. Soţii au în proprietate o casă, unul din ei ... (vezi toată discuția)