avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este necesara succesiunea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este necesara succesiunea?

Buna ziua,apelez din nou la amabilitatea dvs si va expun situatia urmatoare:
sotului meu i-a decedat mama si el este singurul ei copil. Ea avea o garsoniera pe numele ei, ea fiind divortata cu mult timp inainte de a o cumpara. Este necesar sa se faca succesiunea chiar daca e singurul ei copil? Mai poate fi cineva care sa aiba drepturi la acea garsoniera?
Taxa notariala pt succesiune e destul de mare si de aceea va adresez aceasta intrebare...Si el ar vrea sa si vanda acolo cat mai repede, si de aceea m-am gandit ca trebuie succesiune, avand in vedere ca garsoniera e pe numele ei.
Va multumesc din suflet si-micer scuzele de rigoare daca intrebarile mele par puerile.
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 21:41, 28 August 2009
El trebuie ca in termen de 6 luni de la decesul mamei sale sa deschida suuccesiunea, iar daca intre timp moare si tatal si dupa el trebuie sa faca succesiunea .I se va elibera certicat de mostenitor.
Este obligatorie dezbaterea succesiunii, iar in privinta taxelor numai un notar public va poate informa.
Sotul poate face succesiunea si in instanta, va costa mai putin. Este obligatoriu ca sa poata vinde.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
se face doar pe cale notariala, intrucat nu exista un alt mostenitor legal, sotul dvs fiind unicul!

Sotul poate face actiunea in instanta impotriva unui nesuccesor. Se practica cu succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari Pilu Pilu Aş avea şi eu o nelămurire, dacă poate cineva să mă lămurească. E vorba că doi soţi au două fete. Soţii au în proprietate o casă, unul din ei ... (vezi toată discuția)
Procedeu de chemare la dezbatere mostenire mioritu mioritu #-o sot decedat - sotie cu 2 copii la mostenire (casa tara si teren)- un copil a ingrijit si ingrijeste in continuare mama octogenara CAP si gospodaria dorinta ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei privind locuinta al carui titular este sotul elconst elconst Buna seara! La data casatoriei (inainte de anul 1989), atat eu, cat si sotul detineam in proprietate cate un apartament, pentru care aveam inca de platit ... (vezi toată discuția)