avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce mod poate fi constransa legal o firma care se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce mod poate fi constransa legal o firma care se afla in insolventa, sa plateasca salariul aferent lunilor ianuarie si februarie 2014?

Nepotul meu a lucrat la aceasta firma Artimex din judetul Ilfov si in martie 2014 pur si simplu fara multe comentarii si nimic scris a fost concediat. Nu i s-a dat banii pe luna ianuarie si februarie 2014 si nici formele pt somaj nu i-au fost facute. Prin multe demersuri efectuate pe la ITM Cluj acolo fiind adresa firmei, am aflat ca firma Artimex este in insolventa si se ocupa de acestia o firma de avocatura care supravegheaza situatia lor financiara, dar "acestia nu au dreptul de a se impune" din comunicatul lor, in ceea ce priveste datoriile salariale. Administratorul firmei Artimex le-a scris celor de la firma de avocatura ca o sa ii dea salariul timp de 9 luni cate 100 lei / luna. Va rog frumos, sa ma sfatuiti cum este mai bine sa facem caci simtim ca isi bat joc si sfideaza orice lege si orice autoritate.
Va multumesc frumos si orice informatie ne este de folos.
Cel mai recent răspuns: carmennecula , utilizator 20:46, 21 Mai 2014
O solutie ar fi o plangere la judecatorul sindic sau luati legatura cu SOLVENDI S.P.R.L. care are calitatea de administrator judiciar al SC Artimex Sport SRL.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Toate discutiile au fost purtate cu firma SOLVENDI S.P.R.L care a gestionat cazul intre reclamant si firma Artimex, rezultand obtinerea documentelor cu privire la incheierea contractului de munca si stabilirea drepturilor salariale restante. Problema care se ridica in momentul de fata este ca firma SOLVENDI S.P.R.L nu poate impune firmei Artimex achitarea dreptului salarial restant intr-un timp limitat, (mi s-a explicat ca administratorul firmei are putere decizionala in continuare in functie de managementul aplicat). Tine de competenta angajatorului sa hotarasca cand si cat sa plateasca din drepturile salariale restante sau este mentionat concret undeva in lege?
Va multumesc
In moment ce s-a numit un administrator judiciar, administratorul societatii nu mai are cum sa ia deciziii.
Un exemplu, in ceea ce am afirmat, il gasiti in acest raport
[ link extern ]
Multumesc frumos pt tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac? bonprice bonprice Buna ziua, Ieri am primit un E-mail din partea angajatorului prin care ma informa ca incepind cu data de 06.05.2009 a inaintat cererea pentru a intra in ... (vezi toată discuția)
Salarii restante societate in insolventa ralukasonika ralukasonika Buna ziua! societatea este in insolventa din august 2014 si in august 2016 s-a vandut un activ al firmei cu acordul unilateral al comitetului de creditori si ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale tudor-daniela-mariana tudor-daniela-mariana buna ziua, as dori sa-mi raspunda un profesionist in cazul urmatoarei spete: -in decembrie 2013,s-a emis o hotarare judecatoreasca prin care firme la care am ... (vezi toată discuția)