avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... În Contencios Administrativ, daune morale de 600 000 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

În Contencios Administrativ, daune morale de 600 000 lei

În Contencios Administrativ, daune morale de 600 000 lei. Competenta in prima instanta este Tribunalul sai Curtea de Apel?
Câte cai de atac sunt?
Multumesc.
Nu putem raspunde.
Potrivit art. 10 din Legea nr. 554/2004 instanta competenta se stabileste in functie de emitentul actului atacat sau de valoarea in bani a acestuia.

Art. 10. - (1) Litigiile privind actele administrative emise sau încheiate de autorităţile publice locale şi judeţene, precum şi cele care privesc taxe şi impozite, contribuţii, datorii vamale, precum şi accesorii ale acestora de până la 1.000.000 de lei se soluţionează în fond de tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau încheiate de autorităţile publice centrale, precum şi cele care privesc taxe şi impozite, contribuţii, datorii vamale, precum şi accesorii ale acestora mai mari de 1.000.000 de lei se soluţionează în fond de secţiile de contencios administrativ şi fiscal ale curţilor de apel, dacă prin lege organică specială nu se prevede altfel.


Asadar, trebuie sa ne spuneti cine a emis actul si care este valoarea acestuia. Cuantumul daunelor morale pretinse este irelevant in speta.
Anulare act emis de catre Primarie, fara valoare patrimoniala.
Nu conteaza cuantumul daunelor morale?
Nu fac parte din obiectul cererii?
Cale de atac doar recursul?
Multumesc.
Cuantumul daunelor morale nu are in speta de fata importanta nici pentru stabilirea caii de atac (doar recursul) nici pentru instanta competenta.
Daunele morale fac parte din cerere si se timbreaza separat (10 % din valoarea pretinsa dar nu mai mult de 300 de lei) de capatul de cerere prin care se cere anularea actului pretins a fi nelegal (50 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrativ gigibbt gigibbt Cu respect. Am o problema cu primarul, care nu vrea sa-mi elibereze un certificat fiscal , la o cerere depusa in luna aug 2012. Refuza constant si pace. Eu ... (vezi toată discuția)
Introducere actiune solicitare daune morale danaa1 danaa1 Daca am avut un proces in contencios administrativ, iar la instanta de contencios administrativ nu am solicitat daune morale de la institutia pârâtă, si am ... (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,am vazut ca Guvernul a modificat taxele de timbru pentru instante.Conform noilor modificari cei care se vor adresa instantei pentru nererspectarea ... (vezi toată discuția)