avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita rovigneta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita rovigneta

Buna ziua,
Astazi, cautand niste informatii pe "Portalul instantelor de judecata" am vazut ca sotia are 2 procese de executare silita cu CNADR pentru lipsa rovigneta. Unul este din luna ianuarie 2014 la judecatoria sectorului 1 si altul din luna martie 2014 la judecatoria sectorului 3. Amandoua, se pare ca sunt castigate si este incuviintata executarea. Mentionez ca pana acum nu am primit nimic si nu am fost instiintat nici de CNADR si nici de cei de la ANAF. Am sunat la CNADR sa intreb despre ce este vorba dar spun ca au externalizat aceasta servicii. Studiind forumul, am sunat la primaria de care apartin(finaciar) si ei au confirmat ca au 2 amenzi de cate 250 lei, in total 500 lei, amenzi luate spun ei in 2011 la un interval de 2 zile si despre care tot ei mi-au spus ca au fost comunicate cu martor prin afisare la domiciliu. Va rog sa imi precizati cum trebuie sa procedez in aceasta situatie, pentru ca nu stiu nimic si nici nu am fost anuntati despre aceste amenzi. Mentionez ca nu cei de la ANAF au cerut executarea silita si se pare ca cei de la CNADR. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 10:38, 23 Mai 2014
Fiind vorba despre o executare, ceea ce ați vizualizat pe portalul instanțelor este o faza pregătitoare a executării propriu zise. Astfel, după ce se va redacta si comunica încheierea de încuviințare a executării silite celui ce a cerut-o, veți primi o notificare / somație să vă conformați respectiv să plătiți. Comunicarea notificării corespunde cu momentul în care puteți contesta executarea dacaă stiți că nu vă faceți vinovat de săvârșirea respectivei contravenții - conducerea unui auto fară rovignietă.
De asemenea se poate cerceta în legătură cu executarea ce va începe, legalitatea actelor de executare și prescripția dreptului.
Cel mai bine o achiatți și gata ocoliți cheltuielile de executare.
Am sunat la cei de la CNADR pentru a sti numerele proceselor-verbale. Mi-au dat numerele de inregistrare dar au precizat ca pentru aceste dosare sa inviintat de instanta executarea silita chiar daca eu nu am primit nimic acasa. Ce am de facut? Mai pot plati acum aceste amenzi?
Desigur.
Completare. În raport de mențiunea dumneavoastra referitoare la faptul ca nu v-a fost comunicat ori nu ați fost înștiințat despre săvârșirea contravenției și obligația conexă de plată a amenzii contravenționale, opțiunile sunt:
1. Solicitare comunicare proces verbal în vederea achitării contravalorii amenzii contravenționale, repunerea în termenul de plată raportat la cele anterior precizate. Solicitare adresată creditoarei CNADR. Ideea este că se pot majora sumele de plată cu cheltuielile de executare, astfel că devine oportună plata de bună voie.
2. Contestație la executare, tot în raport de necomunicarea procesului verbal de stabilire a contravențiilor. Se impune contestatia la executare în ipoteza în care, deși achitati amenzile să spunem astăzi, executorul solicită achitarea unor diferențe de sume, cum ar fi spre exemplu cheltuielile de executare.

În fine, cele de mai sus au corespondent doar în situația în care nu v-au fost comunicate acele procese verbale.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
ContSters318277, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare 3 amenzi lipsa roviniete aplicate in aceeasi zi bazna bazna Buna ziua. am o intrebare si anume. Am primit de la trinalul prahova o instiintare de executare silita pentru trei procese verbale de contraventie pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie plata transmisa pentru amenzi platite vlad nicolae vlad nicolae Am primit o somatie de la Administratia Financiara pentru plata a 3 amenzi (numai amenda, fara despagubire) cu rovigneta. Din acestea, 2 le-am platit (numai ... (vezi toată discuția)
Executare silita rovinieta- pv necomunicat ralwel ralwel Buna ziua, Va prezint pe scurt problema mea: In data de 12.05.2011 am fost amendat pentru neplata rovinietei. Cu toate acestea, nu am avut cunostinta de ... (vezi toată discuția)