avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solutionare hidroizolatie in garantie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solutionare hidroizolatie in garantie

Buna ziua,
Situatia in care suntem locatarii unei scari dintr-un imobil.Lucrarea pt. hidroizolatie a fost efectuata in anul 2005,luna iunie.Dupa patru ani a inceout sa infiltreze iar apa.
Locatarii au adus la cunostinta de multe ori acest lucru administratorului si presedintelui de asociatie.Raspunsul dumnealor a fos ca firma nu mai este.
M-am interesat pe site-ul anaf despre aceata firma,arata ca este in dizolvare, nu lichidata-fuziune.
Intrebarea mea este care este obligatia administratorului si presedintelui , in aceasta situatie deoarece lucrarea este garantata 10 ani de zile.
Putem noi locatarii sa intentam proces in justitie administratorului si presedintelui asociatiei?Cate oferte trebuiau sa existe la dosar inainte de a incepe lucrarea?
De ce institutii legale poate fi controlata asociatia si la ce perioada?
Administratorul firmei care a efectuat lucrarea,poate fi chemat in fata instantei pt garantia ca nu o onoreaza?
Astept raspunsul dumneavoastra,insotit de articole si legi ca sa pot inainta adrese conform legislatiei in vigoare.

Cu stima,
Cornelia Lefter
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:00, 22 Mai 2014
Daca lucrarea a fost efectuata in 2005 si acum spre finalul garantiei cereti sa se faca reparatii cred ca e cazul sa va ganditi ori sa peteciti ori sa faceti din nou tinand cont ca aau trecut 9 ani .
Probabil firma este in insolventa si un proces cu firma respectiva poate sa dureze ani de zile sa va coste probail cat reparatia terasei .
Presedintele asociatiei este reprezentantul dv. in Instanta , este ca si cum te-ai da singur in judecata , daca santeti nemultumiti de presedinte puteti sa alegeti altul .
Probabil ca ofertele de lucrari vi s-au adus la cunostinta in 2005 , nu poti sa vii dupa aproape zece ani sa contestati oferta .
Asociatiile de proprietari pot fi controlate de catre reprezentantii Primariei la cererea dv.
De ce sa dati in judecata presedintele? El a efectuat lucrarea si nu vrea sa o refaca?
Stia el ca dupa 9 ani firma o sa dea faliment?
Si daca alegea alta firma si aceea ar fi dat in faliment nu era acelasi lucru?

E o situatie cu riscuri aceasta de a face lucrari cu garantie pe termen indelungat cu orice prestator. In primul rand nu ai garantia ca el va supravietui economic si secundar ca lucrarea lui e bine facuta.

Gandi-va sa faceti o noua lucrare, mai ales ca sunteti aproape de expirarea garantiei, si alegeti-va un prestator care va poate prezenta un portofoliu cat mai bogat de lucrari, un prestator care are si o buna prezentare a activitatii sale (site, un mod prezentabil de intocmire a documentatiei).

1-Presedintele si administratorul de imobil nu pot fi responsabili pentru starea de inactivitate a firmei care a executat hidroizolatia imobilului in urma cu 9 ani
2-Conform norme in vigoare,este necesar sa existe la dosar minimum 3 oferte ale operatorilor economici
Legea nr 230/2007 ART. 37 Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ,durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare.

3-In temeiul disp L nr 230/2007 art 55
serviciul de specialitate din primarie exercita controlul asupra activitatii asociatiei de proprietari,din oficiu,ori la cererea unuia sau mai multor proprietari
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
ynocentta, utilizator
@Coman_69,

Daca in 2005 a fost efectuata lucrarea iar in 2009 au aparut infiltratii, atunci in 2009 trebuia sa se anunte executantul si chemat sa remedieze...
Administratorul si presedintele actual (poate in 9 ani i-ati mai schimbat) trebuie sa rezolve acum problema cu alta firma si cu alti bani. Eu cred ca firmele care arunca pe piata garantii mai mari de 5 ani la o lucrare de hidroizolatie, o fac doar ca sa castige clientii pentru ca in realitate mai mult de 5 ani cele mai multe lucrari de hidroizolatie cedeaza.

Apoi daca o sa cititi contractul si garantie este posibil sa constatati ca nu ati respectat conditiile de utilizare sau alte clauze ale contractului si atunci garantia nu mai e valabila. Am vazut un contract cu 10 ani garantie unde era o clauza ca la fiecare 12 luni de la data receptiei beneficiarul (asociatia) trebuie sa contacteze executantul si sa-l cheme sa verifice lucrarea, verificare ce costa 2% din valoarea lucrarii, ocazie cu care se incheia un proces verbal... Daca asociatia nu-si onoreaza aceasta obligatie pierde garantia. Ori alta clauza in care se spune ca acea terasa este necirculabila iar daca degradarea a aparut datorita circulatiei pe ea, a montarii unor antene, obiecte, ancore..., cade garantia.

Dumneavoastra, proprietarii puteti intenta proces presedintelui daca nu se preocupa sa repare acum terasa, sigur cu banii proprietarilor.

La dosarul lucrarii nu este obligatoriu sa fie mai multe oferte.

Asociatia de proprietari poate fi controlata de cenzori, de experti, de primarie, de politie, de orice organ al statului cu atributiuni specifice: ITM, finante, PSI...

Da, puteti chema in instanta administratorul firmei ce a facut lucrarea dar vedeti ca de regula acestia raspund doar in limita capitalului social iar capitalul poate fi 200 lei. Acum fiind in dizolvare este posibil sa nu mai aiba nici cei 200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am plătit hidroizolația la apartament, dar nimeni (asociația de proprietari sau vecinii) nu vrea să contribuie la plată. sunt hotărâtă să îi dau în judecată, am vreo șansă de câștig? Vika123 Vika123 Buna!! Am facut hidroizolatie la apartament, vecini, presedintele nu vor sa contribuie cu plata.....actele sunt facute pe numele Asociatiei ( asa a zis ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie de plata! Adriantot Adriantot Un proprietar depune la asociatie o adresa catre presedinte in care arata ca are infiltratii de apa in apartament locuind la ultimul nivel. Anexeaza la acea ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut ca asociatia de locatari sa refaca hidroizolatia terasei? Maya844 Maya844 Buna ziua! Locuiesc la etajul 4 al unui bloc si am probleme cu hidroizolatia. Citind mai multe pe forumul dumneavoastra am inteles ca refacerea izolatiei ... (vezi toată discuția)