avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Respingere ofertã achizitie publica în baza HG ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Respingere ofertã achizitie publica în baza HG 925/2006

Buna ziua,
Am participat la o oferă de achizitii publice si firma mea a fost respinsa in baza articolului HG 925/2006 art 36 al 2 lit a. La cererea de oferta au mai participat inca 5 firme, toate avand un pret mult sub 85% din pretul estimat de achizitie. Toate procedurile au fost in regula doar ca a castigat o firma care a dat un pret cu 5 % mai mare ca al meu. Aveti idee daca pot contesta cu sanse acesta respingere atat timp cat inclusiv castigatorul desemnat se incadreaza cu mult sub 85% din pretul estimat al achizitiei. Din ce am citit eu acesta este continutul articolului la care fac referire cei ce m-au descalificat :
ART. 36^1
(1) În sensul prevederilor art. 202 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, o ofertă prezintă un preţ aparent neobişnuit de scăzut în raport cu ceea ce urmează a fi furnizat, executat sau prestat atunci când preţul ofertat, fără TVA, reprezintă mai puţin de 85% din valoarea estimată a contractului respectiv sau, în cazul în care în procedura de atribuire sunt cel puţin 5 oferte care nu se află în situaţiile prevăzute la art. 36 alin. (1) lit. a)-e) şi alin. (2), atunci când preţul ofertat reprezintă mai puţin de 85% din media aritmetică a ofertelor respective.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: COSMIC 2078 , Consilier juridic 08:56, 23 Mai 2014
art.36, alin.2, lit.a din HG 925/2006, nu are nici o legatura cu pretul scazut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta licitatie publica elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie daca exista vreun articol in Legea achizitiilor publice care sa interzica unei firme sa faca o oferta sub valoarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie licitatie siberd siberd Buna ziua! As dori sa stiu la ce articol al carei legi se regaseste dispozitia prin care se dispune ca nicio oferta financiara nu trebuie sa fie mai mica de ... (vezi toată discuția)
Criteriu de atribuire: pretul cel mai scazut Irina Carina Irina Carina Cat de scazut poate fi pretul in cazul participarii la o licitatie la care criteriul de atribuire este chiar pretul cel mai scazut (fara a fi considerat pret ... (vezi toată discuția)