avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Somatie plata amenda RATB contestata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Somatie plata amenda RATB contestata

Revin cu o problema.

Am primit o amenda RATB in noiembrie, ce a fost contestata. Mi-au dat termen la pastele cailor - 12 iunie (cand am primis notificarea), pentru ca na, sistemul judiciar se misca precum melcul.
Acum primesc somatie si titlu executoriu din partea Directiei Generale de Taxe si Impozite Locale sector 1 pentru a plati 100 lei amenda.
1. Institutiile astea nu obisnuiesc sa comunice intre ele cand e vorba de asemenea cazuri?
2. In cazul in care vreau sa scap de aceasta somatie, deci sa nu imi apara in cazierul fiscal, trebuie iar sa arunc banii pe taxa de timbru si sa incep un nou proces cu DGTIL? Sau se poate rezolva fara proces daca le demonstrez ca instanta mi-a dat dreptate, anuland acea amenda?
3. Daca demarez acest proces, pot cere daune sau pot face in asa fel incat DGTIL sa plateasca acea taxa de timbru? Avand in vedere ca eu am deja o actiune pe rol impotriva RATB si ei imi trimit somatie.
Ajung sa platesc mai mult decat facea amenda in 48 de ore :))

Va multumesc pentru raspunsuri si o seara buna!
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
AlexandruV, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 24 Mai 2014
Pentru solutionare,depuneti copie a hotararii judecatoresti la serviciul debite in urmarire din cadrul autoritatii fiscale responsabile domiciliului dv
1) Se pare ca nu prea obisnuiesc sa comunice intre ekle institutiile statului roman, din pacate ;
2) Da, veti mai cheltui ceva banuti, insa mai putini daca gasiti intelegere si se rezolva amiabil, anuland amenda la Directia Centrala R.A.T.B. ;
3) Bine-nteles ca puteti cere daune interese (chiar si morale) daca doriti. Pentru taxa de timbru, daca va incadrati, puteti cere scutirea de la plata acesteia in cadru legal.
Puteti cere de la instanta o adeverinta precum ca aveti pe rol proces legat de acea amenda si cereti suspendarea executarii cu somatia pana la rezolvarea litigiului in instanta.
Cine va pierde va plati. Nu uitati sa cereti si cheltuielile, etc. Succes !
P.S.: Eu am castigat cateva anulari de amenzi in instanta invocand anumite exceptii ori prescrierea. Poate va este utila informatia.
ynocentta a scris:

Pentru solutionare,depuneti copie a hotararii judecatoresti la serviciul debite in urmarire din cadrul autoritatii fiscale responsabile domiciliului dv

Pe somatie scrie ca trebuie s-o contest in 15 zile. Daca nu o fac, dar dupa ce imi vine hotararea judecatoareasca acasa, ma duc cu ea la serviciul Debite in Urmarire, treaba se anuleaza fara proces?

Multumesc!
Daca nu aveti hotarare judecatoreasca prin care vi s-a dat castig de cauza , nu aveti ce sa depuneti la Adm.Fin.

Mergeti la instanta si scoateti un certificat de grefa pe care-l duceti la fisc sa vada ca ati contestat amenda.

Potrivit art.32 ain.3 din OG 2/2001, plangerea suspenda executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia unei amente luate in r.a.t.b ( trolebuzul 69) Andariana Andariana Buna! Astazi ma aflam in trolebuzul 69 mergeam la autogara Obor , si in statie cand trebuia sa cobor au urcat controlorii care mi-au pretins biletul . ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre directia de impozite si taxe locale ContSters292683 ContSters292683 Buna seara, La inceputul lunii august am primit o amenda contraventionala pe transportul in comun din Ploiesti pe care am achitat-o prin site-ul ghiseul.ro, ... (vezi toată discuția)
Somatie de la executor judecatoresc ramo81 ramo81 as avea si eu o intrebare in legatura cu un contract de credit care a fost refinantat din o alta baca decat cea care la emis si dupa 4 ani imi vine somatie ca ... (vezi toată discuția)