avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ln cat timp se redacteaza o hotarare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ln cat timp se redacteaza o hotarare

Buna seara a-ti putea va rog sa-mi spuneti cat dureaza redactarea unei hotarari judecatoresti?Hotararea a fost data de 3 luni dar nici acum nu s-a redactat. Am facut si doua cereri de urgentare a redactarii acelei hotarari dar fara nici un rezultat.
A-ti putea va rog sa-mi spuneti cat o sa mai dureze? In mod normal nu trebuia sa fie redactata in termen de 30 de zile de la pronuntare?
Va multumesc,anticipat.
Cu mult respect.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 12:05, 13 Iunie 2014
Daca va referiti la recursul în casaţie acesta poate fi introdus de către părţi sau procuror în termen de 30 de zile de la data comunicării deciziei instanţei de apel, asa ca trebuie sa asteptati sa va fie comunicata.
Trei luni este prea mult in acest caz si daca doreste sa declare recurs in casatie instanta ar trebui sa dea curs cererii.
Este insa ceva deranj si pentru avocat ca sa se ajunga la urgentarea redactarii hotararii.
Trebuie insistat destul de mult...
Va multumesc pentru raspunsuri. Nu inteleg de ce dureaza atat pana se redactaza o hotarare judecatoreasca definitiva data de catre Tribunalul Brasov si apoi mentinuta de catre Curtea de Apel Brasov? Am tot insistat telefonic si am depus deja doua cereri de urgentare a redactarii dar din pacate nu s-a rezolvat nimic. Ce ar trebui sa fac in acest caz? A-ti putea va rog sa ma sfatuiti in vreun fel? Asa cum am mai spus s-a facut recurs asa ca dosarul ar fi trebuit sa mearga mai departe la ICCJ insa s-a oprit pe loc de 3 luni nu s-a mai redactat acea hotarare. O sa incerc sa mai pun inca o cerere de urgentare cine stie poate in final o sa o redacteze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
marystanga, utilizator
La ce data a fost pronuntata hotararea?
Eu v-am spus ca sabse ocupe avocatul ca altfel nu bags pe nimeni in seama.
Eu mai demult eram platit separat pentru urgentare ca sa grabesc apoi si judecarea caii de atac.
Avocatul trebuie sa stie cum sa faca si e ceva deranj dar la mine era vorba de cateva zile de la pronuntare nu de luni...
Si in acest caz avocatul va poate ajuta daca stie ce are de facut.

Alte discuții în legătură

Cerere pentru tehnoredactarea unei hotarari marystanga marystanga Buna ziua as dori sa va intreb daca se poate face o cerere pentru urgentarea tehoredactarii unei hotarari penale? E nevoie de o cerere anume depusa personal la ... (vezi toată discuția)
Cat timp dureaza trimiterea unui dosar de la o instanta la alta? marystanga marystanga Buna ziua imi pute-ti va rog spune cat timp dureaza trimiterea unui dosar de la Curtea de Apel mai departe la ICCJ daca hotararea judecatoreasca a fost ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa inalta curte de casatie si justitie,in romania inainte de cedo clau1858 clau1858 Buna seara,as dori sa va intreb care mai sunt caile de atac in Romania,dupa hotararea data de catre Inalta Curte de Casatie si Justititie?pun aceasta ... (vezi toată discuția)