avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Insotire in vizita minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Insotire in vizita minorului

Buna ziua. O sa trec direct la subiect:

Am sa imi vizitez copilul pentru prima data in saptamana asta (mare bucurie!), dar as vrea sa stiu ceva. In alta zi, am mai fost sa-l vizitez dar am fost refuzat deoarece vroiam sa fiu insotit de sotia mea. Deci, ar vrea si ea (dupa atatea sacrificii care a facut pentru momentul asta) sa il vada pe baiatul.

Dar nu stiu daca lege o considera cumva un membru al familiei lui. Normal ca ar trebui, prin alianta, sa fie ca o mama vitreaga (cum este sotul fostei mele un tatal vitreg). Nu exista cumva ceva prin lege care afirma ca si ea ar avea voie, daca vrea, sa tina legatura personala cu baiatul?

Eu intreb pentru ca mama copilului este cam periculoasa (am scapat din relatia cu rani), si as vrea sa am cineva care ar putea suna politie daca ceva se iveste.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:15, 23 Mai 2014
Chiar credeti ca e momentul pt prima vizita sa mergeti cu sotia?
Nu, sotia pe cale separata nu poate obtine drept de vizita ca nu a dezvoltat copilul cu ea relatii de atasamennt.
Cand va va vizita copilul la domiciliul dvs, cand veti pleca in vacante sau in parc cu copilul, normal ca sootia dvs va va insoti, dar nu mergeti cu ea la domiciliul mamei.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Da, ca sa evitati o situatie tensionata ar fi indicat sa mergeti fara ea.
Mergeti singur sau cu altcineva.
Asa ma gandeam eu. Problema este ca mama baiatului nu accepta nici sa aduc alt insotitor (strain, neutru, nu din familie). Cunoscand-o, ma gandesc ca nu vrea martori. Tot insista sa intru in domiciliu singur.

Nu pot cere macar sa se prezinte la poarta cu copilul ca sa se efectueze vizita asa, timp ce asteapta un potential martor in masina?
E firesc sa insiste sa veniti singur, aveti nevoie de martori sa va vedeti copilul ?. Daca va e frica ( caincepe sa se dea cu capul de pereti sa dovedeasca cum ca ati fi violent), luati o camera de luat vederi ( un telefon cu camera) ca martor :)
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil 1 an si 5 luni? Ioann9090 Ioann9090 Buna ziua, Eu si sotia nu ne mai intelegem si as vrea sa divortez. Avem un copil de 1 an si 5 luni cu care as vrea sa obtin cat mai mult timp in urma ... (vezi toată discuția)
Soția îi interzice copilului să vorbească cu mine. ce soluții legale ar fi pentru a scoate copilul de sub influența ei? mika2010 mika2010 Buna ziua! Va rog să-mi dați un sfat referitor la următoarea situație. Locuiesc cu soția și copilul minor (9 ani). În ultimul an au intervenit ... (vezi toată discuția)
Divort fara motiv alexds alexds Sotia vrea sa divorteze ca sa educe copilul de 2 ani iar eu, ca tata, sa nu am un cuvant de spus. Pentru asta, minte in familie de ceva timp ca eu o jignesc ... (vezi toată discuția)