avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

Buna ziua.Eu si sotul meu ne confruntam cu o situatie dificila.Sotul meu are din prima casatorie un baietel de 6 anisori jumatate,ei divortand cand baiatul avea cca 6 luni.Baiatul a ramas la mama si conform intelegerilor merge o data pe saptamana in vizita la el.Sotul meu pana la mine sotul meu nu a mai prezentat pe nimeni copilului si vizitele au avut loc in prezenta fostei sotii si la domiciliul acesteia pentru a se mai juca cu baiatul.Acum insa situatia s-a schimbat , noi avem o familie si o fetita de 6 luni.Fosta sotie nu ii da baiatul singur pe motiv ca e prea mic,ca e bolnavicios si in continuare in prezenta ei.Noi nu mai suntem de acord pentru ca acum avem familia noastra si nu se cade ca eu si copilul sa stam acasa iar el sa mearga cu baiatul in parc sau la cofetarie impreuna cu ea sau sa urce la copil in domiciliul acesteia,insa ea se tot opune in a-l da singur...ce putem face in aceasta situatie?Mai ales ca acest copil este influentat de mama si cateodata il suna pe sot spunandu-i cand merge la el sa mearga fara bebelus.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:29, 14 Iulie 2016
As sugera mediere la DGSAPC apoi deschidere process in instant pentru stabilire program de vizita.
La 6 ani si jumatate copilul poate petrece timp cu tatal si fratele lui fara mama.
Cu decizia din instant, daca nu se respecta programul de vizita o poate executa silit, poate ajunge pana la penalizari foarte mari pentru zi de intarziere.
Sa speram insa ca nu se va ajunge acolo.
Tatal si copilul au dreptul la o relatie fireasca, fara prezenta mamei. Cum bietul copil are dreptul la o relatie normal cu sora lui. Neaparat actionati, nu e sanatos nici pentru cel mic cum mama incearca sa il schilodeasca emotional pentru a ramane agatat de ea.
Doar prin proces se poate rezolva problema.
Dacă copilul vrea și el nu vor fi probleme cu luarea lui de la domiciliul mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti stilldanutza stilldanutza buna ziua.cumnatul meu a fost casatorit,in urma casniciei are un baietel de 6 ani.acum sunt divortati.in urma divortului copilul trebuie sa stea cu mama lui,la ... (vezi toată discuția)
Drepturi custodie comuna yo85 yo85 Buna ziua! Am un copil in varsta de 6 ani care dupa divrt a ramas in grija mamei. Locuieste in alt oras iar eu am dreptul sa il vizitez doar 2 sambete pe luna ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, ancheta sociala razvancococi razvancococi Buna ziua, am o intrebare cu privire la autoritatea tutelara. Sunt in proces de divort cu sotia, ea parasind domiciliul din luna iulie 2015 ,noi avand un copil ... (vezi toată discuția)