avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor, ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor, ancheta sociala

Buna ziua, am o intrebare cu privire la autoritatea tutelara. Sunt in proces de divort cu sotia, ea parasind domiciliul din luna iulie 2015 ,noi avand un copil in varsta de 11 ani si jumatate, el ramanand cu mine.
In uram discutiei cu copilul, el a decis sa ramana cu mine, dar am inteles ca trebuie sa vina si Autoritatea Tutelara, pentru a vedea conditiile oferite cresterii si educarii copilului.
Ce intrebare as avea, dupa spusele copilului, am inteles ca saptamana asta cei de la autoritate se vor duca la domiciliul actual al sotiei, unde sta fara acte legale, copilul trebuie sa fie prezent la ea in momentul cand cei de la autoritate vor veni acolo, baiatul locuind efectiv cu mine in continuare.
Buna ziua,
NU, nu trebuie sa fie la domiciliul sotiei.
Copilul va fi prezent la domiciliul lui. Nu trebuie sa fie prezent la domiciliul mamei. Acolo se vor verifica conditiile de trai pt momentul cand va merge in vizita la mama.
multumesc pentru raspuns
Se verifica domiciliul și nu copilul.
Ancheta se face și fără prezenta copilului in cazul acesta.

Aveți un avantaj foarte mare în proces dacă copilul locuiește la dvs.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se verifica domiciliul și nu copilul.
Ancheta se face și fără prezenta copilului in cazul acesta.

Aveți un avantaj foarte mare în proces dacă copilul locuiește la dvs.


Multumesc, pentru raspuns, da copilul locuieste cu mine si a decis deja ca va ramane in continuare alaturi de mine .

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala - incredintare minor crn1972 crn1972 Sunt in proces pentru incredintare minor cu tatal copilului. Acesta a solicitat ca probe si ancheta sociala. Vreau sa stiu daca ancheta sociala se face numai ... (vezi toată discuția)
Durata proces incredintare Ecaterinaa Ecaterinaa Buna dimineata, As avea 2-3 intrebari mai concrete de aceasta data. Cat dureaza un proces de incredintare minor (judecat dupa vechiul cod civil), daca ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o problemă si nu stiu cum să o rezolv.sunt căsătorită ... Deea88nico Deea88nico Buna seara am o problemă si nu stiu cum să o rezolv.Sunt căsătorită de 9 ani in urma căsătorie am dat naștere unui copil care are acum vârsta de 8 ... (vezi toată discuția)