avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor, ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor, ancheta sociala

Buna ziua, am o intrebare cu privire la autoritatea tutelara. Sunt in proces de divort cu sotia, ea parasind domiciliul din luna iulie 2015 ,noi avand un copil in varsta de 11 ani si jumatate, el ramanand cu mine.
In uram discutiei cu copilul, el a decis sa ramana cu mine, dar am inteles ca trebuie sa vina si Autoritatea Tutelara, pentru a vedea conditiile oferite cresterii si educarii copilului.
Ce intrebare as avea, dupa spusele copilului, am inteles ca saptamana asta cei de la autoritate se vor duca la domiciliul actual al sotiei, unde sta fara acte legale, copilul trebuie sa fie prezent la ea in momentul cand cei de la autoritate vor veni acolo, baiatul locuind efectiv cu mine in continuare.
Avand in vedere si varsta copilului sansele la proces sunt foarte mari dupa estimarea mea.

Si daca instanta ar da copilul la celalalt parinte si nu vrea sa mearga acolo este extrem de greu sa poata lua copilul.


Cei de la autoritatea tutelara, vor anunta cand vin, sau vin pe nepusa masa, cum s-ar spune, ca am inteles de la baiat ca ma-sa i-a contactat telefonic ca sa vina la ea, trebuie sa sun si eu sau ma vor contacta ei ?
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
gi-jane2, moderator
Dacă nu vă cunosc nr de tel să va anunțe,ei vin în timpul programului de teren.
Dacă nu vă găsește acasă, vă lasă un bilet în ușă și invitația să vă prezentați la ei într-un anume interval orar.
Pe biletel va fi trecut numele inspectorului si un numar de telefon. Il puteti suna si stabiliti impreuna cand sunteti acasa si cand poate sa vina.
25Maria23 a scris:

Pe biletel va fi trecut numele inspectorului si un numar de telefon. Il puteti suna si stabiliti impreuna cand sunteti acasa si cand poate sa vina.


multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala - incredintare minor crn1972 crn1972 Sunt in proces pentru incredintare minor cu tatal copilului. Acesta a solicitat ca probe si ancheta sociala. Vreau sa stiu daca ancheta sociala se face numai ... (vezi toată discuția)
Durata proces incredintare Ecaterinaa Ecaterinaa Buna dimineata, As avea 2-3 intrebari mai concrete de aceasta data. Cat dureaza un proces de incredintare minor (judecat dupa vechiul cod civil), daca ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o problemă si nu stiu cum să o rezolv.sunt căsătorită ... Deea88nico Deea88nico Buna seara am o problemă si nu stiu cum să o rezolv.Sunt căsătorită de 9 ani in urma căsătorie am dat naștere unui copil care are acum vârsta de 8 ... (vezi toată discuția)