avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie?

Buna ziua,

Parintii mei doresc sa imi lase un apartament (nu doresc sa il treaca momentan pe mine). Ei vor sa mergem la un notar sa facem un act prin care sa fiu sigura ca acest apartament imi va reveni mie dupa ce ei nu vor mai fi. Mai am o sora care in momentul in care s-a casatorit a primit de la parinti un jumate de apartament iar cealalta parte a fost platita de socrii ei. Parintii mei i-au aranjat si apartamentul si i-a cumparat si masina. Ideea este ca parintii mei nu doresc ca ea sa aiba vre-un drept din apartamentul pe care vor sa mi-l lase.
Va rog sa imi ziceti o solutie legala prin care acest fapt ar putea fi posibil. Mentionez ca ei nu doresc momentan sa il treaca pe numele meu.

Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
Diana123123, utilizator
Si surorii dvs i-au donat parintii mari sume de bani, daca parintii specifica asta in acte ( testamente sau donatie), ca nu ii e incalcata surorii rezerva succesorala si eventual si sora ar recunoaste printr-o declaratie ca a primit cat a primit, nu veti avea probleme la dezbaterea mostenirii dupa parinti sau dupa o donatie.
Din ce motiv nu vor sa va dea de-acum apartamentul?Isi pot rezerva un drept de abitatie daca se gandesc la riscul ca i-ati da afara.
Daca nu va asumati intretinerea parintilor nu are rost sa incheiati un contract de intretinere, poate nu puteti sau nu vreti sa ii intretineti, poate parintii se intretin singuri..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e cel mai bine sa faca parintii mei cu un apartament ElenaClaudia ElenaClaudia suntem 3 surori,iar parintii mei vor sa imi treaca mie apartamentul ca dupa moartea lor sa nu vina surorile sa imi ceara despagubire (vezi toată discuția)
Mostenire vasimarian13 vasimarian13 cum pot trece proprietatea parintilor pe numele meu cu efort birocratic si financiar minim?mentionez ca ambii parinti traiesc si mai am 2 surori.va multumesc ... (vezi toată discuția)
Mostenire laurentiu1969 laurentiu1969 Parintii mei sunt despartiti fara a fi divortati,de 10 ani.Mie mi-au cumparat un apartament pe numele meu,fara nici o clauza de a renunta la partea mea din ... (vezi toată discuția)