In luna ian.2005 am deschis actiune de divort, eu locuind din 1998 impreuna cu sotul in casa tatalui meu.Am obtinut divortul, sotul neprezentandu-se deloc la judecatorie desi a fost citat. In termenul legal sotul a facut apel la tribunal, amenintandu-ma ca ma va aduce in situatia de a-mi pune streangul de gat! La prima infatisare de la tribunal eu nu m-am prezentat iar la a 2-a infatisare nu s-a prezentat el deoarece in ziua infatisarii i-a decedat tatal. Acum am primit de la tribunal o hotarare in care mi se aduce la cunostinta ca instanta a suspendat actiunea in baza art.244 indice 1 alin.2. din Codul de Procedura Civila. Acum cateva precizari! Sotul locuieste inca impreuna cu mine in casa tatalui meu, refuzand sa plece. In 1998 cand ne-am mutat in aceasta casa, tatal meu a facut un act prin care urma sa ne ramana mie si sotului casa dupa deces, noi urmand sa ne ingrijim de acesta.Acest act a fost dorinta sotului la vremea respectiva, motivand ca vrea sa faca investitii in casa si vrea sa fie sigur ca fratii mei(care locuiesc separat de noi) nu vor avea pretentii la casa dupa decesul tatalui meu.Tatal meu traieste! Eu nu am avut venituri pana in dec.2004.Investitiile facute de sotul meu in acest apartament au fost inlocuirea ferestrelor si a instalatiilor sanitare, a pus gresie si faianta, a achitat chelt.de intretinere. Ca avere, impreuna cu sotul detin din anul 2000 o casa de locuit. Nu avem copii. Intrucat sotul, in afara de amenintari si jigniri refuza sa vorbeasca cu mine in putinele zile cand ajunge acasa treaz, va rog respectuos sa-mi spuneti ce intentii credeti ca are prin apelul facut la tribunal? Tatal meu se afla in pericol sa-si piarda casa? Ce pot sa fac? Pot sa ma consider divortata? Eu i-am propus sotului, sa-i dau semnatura ca renunt la toate bunurile comune in favoarea lui, numai sa plece. Acesta mi-a raspuns ca singura lui dorinta este razbunarea. Sunt total derutata si speriata. Va rog dati-mi un sfat! Multumesc!
Intentiile sotului nu le poate sti decat el si avocatul sau. Ar fi bine sa precizati in concret pe ce temei instanta a suspendat judecata.
Tatal nu risca sa piarda nimic atata timp cat nu este decedat. Daca decedeaza dvs riscati sa pierdeti.
Nu va puteti considera divortata pentru ca s-a declarat apel iar hot jud de admitere a cererii in divort nu devine executorie.
Nu-i dati nimic. Nu cedati la nici un bun comun.
Nu inteleg de ce nu va contactati avocatul ca presupun ca ati avut unul care va reprezentat in judecata din fond.