avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilier juridic din aparat consiliu local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilier juridic din aparat consiliu local

Buna ziua, aș dori să aflu dacă un consilier juridic din aparatul permanent al consiliului local poate refuza vizarea contractelor, de orice fel aprobate de consiliulul local, contracte pe care chiar el le redactează dar refuză să le vizeze pe motiv că secretarul comunei trebuie sa le semneze pt ca se aprobă prin hotarâre avizată de secretar. Este adevarat ca secretarul avizează de legalitate hot. de consiliu dar consilierul juridic, fiind al consiliului local trebuie sa-și prezinte opinia sa de jurist și atunci, dacă refuză să - și pună o semnătură pe contract, de fapt care mai este rolul lui în aparatul consiliului local? Neavizând aceste contracte nu exista , la nevoie, nici o dovadă că a verificat contractele daca sunt întocmite , conform legii. În acest caz ar putea induce în eroare consiliul local , în mod voit și fără să aibă nici o răspundere!!! Ar putea , foarte bine să facă un pact cu oricine altcineva, împotriva Consiliului local.Care ar fi soluția pt a se dovedi că aceste contracte sunt chiar opera juristului în cauză ? Vă mulțumesc !

Alte discuții în legătură

Desfiintare post jurist primarie nastro nastro Postul de jurist in cadrul unei primarii unde eram incadrat ca si personal contractual a fost desfiintat prin aprobarea noii organigrame in sedinta consiliului ... (vezi toată discuția)
"functia de consilier (cu atributii juridice) - recunoastere vechime in profesie serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Buna ziua! am si eu o problema disperata cu privire la recunosterea vechimii in profesie, avand atributii juridice in fisa postului si fiind incadrat pe baza ... (vezi toată discuția)
Atributii secretar primarie nicoll_navi nicoll_navi In urma unei verificari a dosarelor persoanelor asistentilor personali,secretarul comunei mi-a intocmit referat ,acuzandu-ma ca nu am emis dispozitie de ... (vezi toată discuția)